Annons

Vätterhem ändrar reglerna för parabol

Jönköping ​Det tidigare förbudet mot paraboler som sticker ut från balkonger har tagits bort av Vätterhem i Jönköping. Kravet är dock att parabolerna fästs med en vajer i väggen.

​I stället för att direkt kräva att hyresgästerna plockar bort farligt monterade paraboler eller hota om uppsägning, väljer Vätterhem ett nytt sätt att tackla problemet.

– Vi har gett ett erbjudande till alla på Råslätt som har en parabol som hänger ut att få en säkerhetsvajer monterad och besiktigad. Det handlar inte om att vi backar från våra krav. Det här är ju av säkerhetsskäl. Det har hänt både oss och andra att paraboler ramlat ned och det är farligt, säger Tommy Johannesson, Vätterhems förvaltningschef.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Uppskattningsvis handlar det om ungefär 100 paraboler på Råslätt som i Vätterhems inventering bedömts som farligt monterade.
 
– Vi kommer att köra samma variant även i andra bostadsområden men vi börjar i Råslätt där vi har störst bekymmer, säger Tommy Johannesson.
 
För vajer, montering och besiktning tar Vätterhem en avgift på 300 kronor. Hyresgäster som inte vill ha vajer, men som har en parabol som hänger ut, måste plocka ned den, enligt Vätterhems krav.
 
Miljonprogramsområdet Råslätt rymmer 2 300 lägenheter och 500 studentrum.

Annons
Läs också Hyresgäster med paraboler får bo kvar Totalförbud mot paraboler i nyproduktion Hyresgäster kan få böta 5 000 kronor för paraboler Egna kanalval för hyresgästerna i Jönköping Trelleborgshem förbjuder paraboler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.