Annons

Trelleborgshem förbjuder paraboler

Trelleborg Kommunala bostadsbolaget i Trelleborg har beslutat att förbjuda parabolantenner på fasaderna. Det beslutades på senaste styrelsemötet.

Anledningen är att Trelleborgshem nu genom stadsnätet kan erbjuda sina  hyresgäster mer än 225 tv-kanaler via det öppna stadsnätet.

– Då tycker vi att vi har ett fullgott alternativ för de boende. Vi kan inte förbjuda paraboler på balkongerna men är de monterade på fasaden så måste de plockas ner. Vi har inte satt något särskilt datum för detta, vi håller på att skriva ihop information och tar en mjukstart, säger Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

 Redan för tre år sedan ville han förbjuda parabolerna men då sa styrelsen nej eftersom det tidigare inte funnits något bra alternativ för dem som vill ha tillgång till många tv-kanaler. Kent Jönsson menar att förbudet också är en säkerhetsfråga.

Annons

– Skulle en parabol trilla ner och skada någon så är det ytterst jag personligen som är ansvarig för detta.

 Trelleborgshem räknar med att det kommer att bli nödvändigt att åka runt och kontrollera att förbudet efterlevs.

Annons
Läs ocksåKommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen BirgitGanimete betalar 25 procent mer i hyra än grannen Birgit.

– Ja och så är det viktigt att kontrollera så att eventuella skador på fasaden har lagats. Det är viktigt att man efterfogar, annars kan det bli stora skador när man tar bort skruvar och liknande, säger Kent Jönsson

Läs också Ny ägare till 800 allmännyttiga lägenheter i Trelleborg Till salu: 800 av allmännyttans lägenheter Beslut: Upp till 1 000 av Trelleborghems lägenheter säljs Trelleborgshem varnar för försäljning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.