HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem inför gratis WiFi

Jönköping En tredjedel av Vätterhems hyresgäster saknar abonnemang i stadsnätet. För att motverka digitalt utanförskap satsar därför bostadsbolaget Vätterhem nu på fritt WiFi i alla sina stadsdelar i Jönköping.

För några dagar sedan var det premiär för fritt trådlöst internet på Råslätts gemensamma ytor, affärscentrumet, parkeringar och torg. För att kunna ansluta till det öppna WiFi nät får hyresgästerna en anslutningskod via SMS.

Läs ocksåKBAB tvingas betala ersättning för radon

Under hösten kommer nätet att byggas ut steg för steg till att omfatta hela stadsdelen. Inom ett år tänker Vätterhem täcka in alla sina stadsdelar i satsningen. 

– Öppen och kostnadsfri WiFi är ett samarbete med Jönköpings Energi. Vi gör det här för att vi vill skapa flera digitala mötesplatser och motverka eventuellt digitalt utanförskap, säger Raymond Paska, marknads-och uthyrningschef på det kommunala bostadsbolaget Vätterhem.

Vätterhem räknar med att bolagets samtliga hyresgäster kommer få bredbandsabonnemang inom ett år. Abonnemanget ska ingå i hyran och vara en kollektiv lösning, som därför inte är valbar.

Läs ocksåSå många nyanlända ska Sveriges kommuner ta emot under 2019

Men om abonnemanget kommer påverka hyran eller inte, kan Raymond Paska inte uttala sig om idag.

– Troligtvis inte, men vi har inte kommit så långt ännu.

Läs också Han var oförsäkrad när lågorna kom Värdar kräver försäkring utan lagstöd Västerås först ut när ETC lovar pressa hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.