HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

VFAB: Väntat att beslutet överklagas

Vadstena Vare sig överklagandena eller länsstyrelsens överprövning försenar bygget i Asylenparken. Vadstena fastighets AB räknade från början med att detta skulle ske.

– Nu pågår en process mellan länsstyrelsen och kommunen. Vi står utanför och det är precis så det ska vara i det här läget. Därför har jag inte så mycket att säga om det, utan det viktigaste ur vår synvinkel är att det blir klart så fort som möjligt.

Så kommenterar Vadstena fastighets AB:s vd Lars Larenius att ytterligare markundersökningar ska göras i Asylenparken. Först när detta är klart tar länsstyrelsen tag i de överklaganden som kommit in.

Läs ocksåSå blir din hyra 2021 i Östergötland

– Vi har hela tiden räknat med att det skulle ta hela hösten att reda ut allting. Så som vi ser det är det ingen försening ännu. Jag hade mer eller mindre tagit för givet att detaljplanen skulle överklagas, säger Lars Larenius, som utgår från att bygget blir av.

Det är VFAB som får betala de nya provtagningarna och eventuell utökad sanering.

– Det blir ökade kostnader, men inte så farligt mycket. Vi har budgeterat för sanering till exempel och det är inte så dyrt som man kan tro. Den arkeologiska utredningen kommer att bli dyrare, säger Lars Larenius och betonar att de ökade kostnaderna inte på något sätt hotar projektet.

Läs ocksåVFAB:s vd slutar med omedelbar verkan

Som exempel på vad arkeologi kan kosta berättar han om när bolaget skulle laga ett trasigt rör i marken vid Rödtornet.

– Arbetet med röret kostade 50 000 kronor och arkeologin 120 000.

VFAB räknar med att totalkostnaden för allt som har med detaljplanen för Asylen att göra kommer att bli omkring 1,5 miljoner kronor.

Läs ocksåHögre hyror för drygt 700 hyresgäster i Vadstena

– I det ingår jättemycket konsultkostnader eftersom den förra stadsarkitekten valde att lägga ut mycket arbete på konsulter. Det är inget som vi kan styra över, utan vi är helt i händerna på kommunen där. Men vi har ett gott samarbete med kommunen och uppskattar att den nya stadsarkitekten har ambitionen att man ska göra så mycket som möjligt i egen regi.

Läs också Vadstenabo får badkar efter tvist Höjda hyror hos Vadstenas största värd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.