Annons

VFAB:s vd slutar med omedelbar verkan

Vadstena Vadstena fastighets AB:s vd Lars Larenius slutar med omedelbar verkan. Det rapporterar Motala & Vadstena tidning.
Foto: Jakob Kindesjö
Lars Larenius slutar med omedelbar verkan som vd för VFAB efter 15 år.

Lars Larenius tillträdde posten som vd för det kommunala bostadsbolaget 2005. Under sina år på posten har han varit med om att både riva hyreshus, i Borghamn, och bygga nytt. Just nu pågår bland annat bygget av Vadstenas första trygghetsboende.

Men nu blir det inga fler projekt med Lars Larenius vid rodret. Enligt MVT har han och bolagets styrelse kommit överens om att gå skilda vägar och Larenius slutar genast.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

— Vi såg ett behov av en ny typ av ledning för att kunna driva bolaget framåt på ett effektivt sätt ur ett helhetsperspektiv, säger bolagets styrelseordförande Magnus Gustafsson (S), till tidningen.

Annons

— Jag har haft 15 underbara år i Vadstena. Det känns tryggt att lämna bolaget efter vårt bästa bokslut under alla mina år och med två stora nyproduktionsprojekt på gång, säger Lars Larenius till MVT.

Leif Samuelsson, som annars jobbar som fastighetsansvarig på VFAB, blir tillförordnad vd medan en ersättare för Lars Larenius rekryteras.

Annons
Läs ocksåSå blir din hyra 2021 i Östergötland
Läs också Högre hyror för drygt 700 hyresgäster i Vadstena Vadstenabo får badkar efter tvist Höjda hyror hos Vadstenas största värd VFAB bygger parhus i nytt bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.