Annons

”Vi vill fånga upp ungas kreativa idéer”

Västra Götaland Hyresgästföreningen försöker ragga hyresgäster under 40 år att engagera sig i föreningen. En grundkurs är lockbetet. Men få nappar.

​– Anmäler sig inte tillräckligt många nu, hoppas vi på större intresse till hösten, säger Hyresgästföreningens Fredrik Marcusson, ledamot i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Han fyllde nyligen 41 år och tillhör gruppen yngre förtroendevalda.
– Till och med jag räknas som ung. Vi har väldigt många äldre och behöver få in yngre förmågor. Vi vill fånga upp ungas kreativa idéer. Utbildning är ett steg, säger han.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Regionstyrelsen för ständiga diskussioner om hur man ska locka yngre till verksamheten. Senaste idén är en grundläggande utbildning om hur det är att jobba ideellt, men med väldigt fria ramar.
– Alla under 40 år är välkomna att kontakta mig, hälsar Fredrik Marcusson.

Annons
Läs också Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.