Annons

”Vi vill fånga upp ungas kreativa idéer”

Västra Götaland Hyresgästföreningen försöker ragga hyresgäster under 40 år att engagera sig i föreningen. En grundkurs är lockbetet. Men få nappar.

​– Anmäler sig inte tillräckligt många nu, hoppas vi på större intresse till hösten, säger Hyresgästföreningens Fredrik Marcusson, ledamot i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Han fyllde nyligen 41 år och tillhör gruppen yngre förtroendevalda.
– Till och med jag räknas som ung. Vi har väldigt många äldre och behöver få in yngre förmågor. Vi vill fånga upp ungas kreativa idéer. Utbildning är ett steg, säger han.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Regionstyrelsen för ständiga diskussioner om hur man ska locka yngre till verksamheten. Senaste idén är en grundläggande utbildning om hur det är att jobba ideellt, men med väldigt fria ramar.
– Alla under 40 år är välkomna att kontakta mig, hälsar Fredrik Marcusson.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.