HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vidingehem skapar mötesplats i Braås

Växjö Under nästa år tänker Vidingehem, med stöd från Boverket, storsatsa på utemiljön på området Movägen i Braås.

Växjös kommunala bostadsbolag Vidingehem får drygt 1,2 miljoner kronor av Boverket för att utveckla utemiljön på Movägen. Vidingehem går in med samma summa. Det innebär att drygt 2,4 miljoner kronor finns tillgängliga i projektet.

Mötesplats Movägen kommer att projekteras runt årsskiftet och sedan byggas under 2018.

Läs ocksåSlutrökt i Poseidons bostäder

– Tanken är att skapa fler platser för lek och en trevligare, bättre fungerande utemiljö. Genom att se över hur området används och fungerar i dag vill vi utveckla hållbara och funktionella ytor som ger ett mervärde för flera i området, säger landskapsingenjör Liselott Ericsson på bolagets hemsida.

Boverkets motivering lyder: ”Boverket har gjort en prioritering mellan inkomna ansökningar. Boverket anser att de åtgärder som beskrivs i den aktuella ansökan, och som framgår av den bifogade skissen, har goda förutsättningar att uppfylla syftet med stödet.”

Läs också Karlstads kommun vill förbjuda användningen av 66 balkonger Nya hem i Ingelstad Getingar trivs i fasaderna Unga mot nya mål efter sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.