HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill bygga nya bostäder på taken

Visby Fastighetsägaren Tino Goetze vill bygga nya våningar ovanpå butikslokaler i centrala Visby. De två projekten kan ge över 150 nya hyreslägenheter.

Fastighetsägaren och juristen Tino Goetze har i dag cirka 100 hyreslägenheter i Visby. Nu planerar han att utöka beståndet med minst det dubbla genom att satsa på nybyggnation.

— Det finns en jättestor efterfrågan på bostäder i Visby, folk ringer och skickar brev och undrar om det finns något ledigt, säger han.

Läs ocksåHyresgäst får bo kvar – inte bevisat att kolbit till vattenpipa orsakat brandBrand, Årsta, vattenpipa, Tino Goetze

För ett par år sedan köpte han Åhlénshuset vid Östercentrum i Visby med planen att bygga bostäder ovanpå taket. De tre planerade huskropparna i två våningar kan ge 52–53 lägenheter. Men arbetet med en ny detaljplan har tagit lång tid och är nu ute på samråd.

Annons

— Det börjar komma lite närmare nu, men det har gått otroligt trögt från regionens sida. Det har gått två år nu och jag har lagt ned två miljoner utan att vi kunnat börja bygga, säger han.

Goetzes förhoppning är att Åhlénsprojektet ska kunna börja byggas inom ett år. Samtidigt har han liknande planer för ett annat varuhus i staden. Det så kallade ÖoB-huset, som SJ ursprungligen byggde som järnvägsverkstad 1952, kan få nya bostäder på samma vis.

— Där ska vi bygga på 2,5 våningar på taket och det kan ge cirka 100 nya lägenheter. Där har vi stött på problem med att marken behöver saneras, så det är oklart hur stora kostnader det rör sig om. Men har vi tur kan projektet vara igång inom två år, säger han.

Annons

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.