Annons

Vill starta aktivitetshus i Marnäs

Ludvika Ett hus för sport, kultur och umgänge. Det vill Hyresgästföreningen starta i Marnäs i Ludvika. Nu hoppas man att Ludvikahem vill rusta en lokal i området.

Rolf Ryman, förtroendevald i Ludvika, och Eva Ahlenius, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Borlänge, har sedan i höstas arbetat med planer på att ge Marnäs ett allaktivitetshus.

– Rolf är en riktig eldsjäl med massor av erfarenhet från idrottsrörelsen så att sport skulle ingå har varit en självklarhet men vi vill också satsa på musik och teater, berättar Eva Ahlenius.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I början av september hölls ett första möte där företrädare från flera kommunala förvaltningar, Röda korset, Rädda Barnen, Verdandi och ABF deltog. 

Annons

Sedan november har barn och vuxna träffats på torsdagar och bland annat haft en teckningstävling där barnen fått rita på temat vad de helst vill göra. Och nu hoppas Hyresgästföreningen på en fortsättning i nyrustade lokaler.

– Vi har redan en bra placerad lokal som heter Grönsiskan men den är ganska nedgången så vi hoppas att Ludvikahem vill rusta upp den. Jag tror att alla, men främst barnen såklart, skulle få stor glädje av ett allaktivitetshus i Marnäs, säger Eva Ahlenius.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.