Annons

Vill vräka hyresgäst som kör bil utan körkort

Värmland En privat hyresvärd i Värmland vill vräka en kvinna som har hyresskulder och som stör sina grannar. Bland störningarna anger värden att kvinnan kör bil i bostadsområdet, trots att hon saknar körkort.

Kvinnan är i 20-års åldern och flyttade in i en lägenhet för två år sedan som hyrs ut av en privat hyresvärd på en ort i Värmland.

I höstas hände något. För kvinnan halkade efter med hyror och sedan dess har grannar klagat på störningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt hyresvärden ligger kvinnan efter i hyra på totalt 12 000 kronor. Hyresvärden vill att kvinnan flyttar innan hyresskulden växer.

Annons

Förutom skulden menar hyresvärden att kvinnan den senaste tiden dessutom börjat störa sina grannar med musik, högljudda diskussioner nattetid och spring i trappuppgången. Dessutom menar hyresvärden att bostadsområdet blir osäkert då kvinnan setts köra bil inne på området, trots att kvinnan saknar körkort.

Med det menar hyresvärden att kvinnan inte borde ha rätt att bo kvar i hyresrätten. Nu ska hyresnämnden i Karlstad avgöra i ärendet.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.