HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill vräka hyresgäst som kör bil utan körkort

Värmland En privat hyresvärd i Värmland vill vräka en kvinna som har hyresskulder och som stör sina grannar. Bland störningarna anger värden att kvinnan kör bil i bostadsområdet, trots att hon saknar körkort.

Kvinnan är i 20-års åldern och flyttade in i en lägenhet för två år sedan som hyrs ut av en privat hyresvärd på en ort i Värmland.

I höstas hände något. För kvinnan halkade efter med hyror och sedan dess har grannar klagat på störningar.

Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

Enligt hyresvärden ligger kvinnan efter i hyra på totalt 12 000 kronor. Hyresvärden vill att kvinnan flyttar innan hyresskulden växer.

Annons

Förutom skulden menar hyresvärden att kvinnan den senaste tiden dessutom börjat störa sina grannar med musik, högljudda diskussioner nattetid och spring i trappuppgången. Dessutom menar hyresvärden att bostadsområdet blir osäkert då kvinnan setts köra bil inne på området, trots att kvinnan saknar körkort.

Med det menar hyresvärden att kvinnan inte borde ha rätt att bo kvar i hyresrätten. Nu ska hyresnämnden i Karlstad avgöra i ärendet.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.