Annons

Visbybo vill ha höghus i Gråbo

Gotland ​Bygg ett höghus, med minst tio våningar, i Gråbo! Det föreslår en Visbybo i ett medborgarförslag till Gotlands kommun.

​Förslaget kommer från en kvinna som själv bor i området. Hon konstaterar att Gråbo de senaste åren blivit av med flera serviceinrättningar, som vårdcentral, tandläkarmottagning och apotek och att området där dessa låg riskerar att bli förslummat om det inte används till någonting bra. Hon kallar platsen ”Ground Zero” efter platsen med samma namn på Manhattan i New York där 1 000-tals människor miste livet i terrorattentatet den 11 september 2001.

Kvinnan föreslår att det byggs ett höghus som skulle inrymma både bostäder och verksamhetslokaler och som skulle bli ett nytt centrum för de boende i Gråbo. En sådan satsning skulle vara en del av en genomgripande upprustning som kvinnan tycker behövs i hennes bostadsområde.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Alla personer som är folkbokförda i Gotlands kommun får lämna in medborgarförslag. Sedan tar kommunfullmäktige eller den berörda nämnden upp ärendet och fattar beslut.

Annons
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.