Annons

Vite men ingen tvångsförvaltning

Uddevalla Lägenheterna i Lane-Ryr är inte så illa skötta att en tvångsförvaltning krävs. Men fastighetsägaren måste betala vite eftersom han åtgärdat brister för sent.

I förra veckan höll hyresnämnden sammanträde kring Peter Mahony, som äger en fastighet med sex lägenheter i Lane-Ryr utanför Uddevalla. Nämnden hade att ta ställning till två krav från Hyresgästföreningen: utdömandet av vite och tvångsförvaltning.

Mahony hade till 15 december på sig att åtgärda en rad brister enligt hyresnämndens beslut från i höstas. Inget hade då hänt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är de illa fungerande köksfläktarna reparerade men det skedde först i mitten av februari. Det sena agerandet står fastighetsägaren dyrt eftersom hyresnämndens förra beslut var förenat med vite. Nu döms han att betala beloppet: 20 000 kronor som tillfaller staten.

Men ansvaret för skötsel och underhåll av fastigheten ligger även fortsättningsvis på Peter Mahony. Bristerna som återstår är inte så allvarliga att en tvångsförvaltning är nödvändig, anser hyresnämnden, som därmed avslår Hyresgästföreningens begäran.

Annons
Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.