HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vite men ingen tvångsförvaltning

Uddevalla Lägenheterna i Lane-Ryr är inte så illa skötta att en tvångsförvaltning krävs. Men fastighetsägaren måste betala vite eftersom han åtgärdat brister för sent.

I förra veckan höll hyresnämnden sammanträde kring Peter Mahony, som äger en fastighet med sex lägenheter i Lane-Ryr utanför Uddevalla. Nämnden hade att ta ställning till två krav från Hyresgästföreningen: utdömandet av vite och tvångsförvaltning.

Mahony hade till 15 december på sig att åtgärda en rad brister enligt hyresnämndens beslut från i höstas. Inget hade då hänt.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Nu är de illa fungerande köksfläktarna reparerade men det skedde först i mitten av februari. Det sena agerandet står fastighetsägaren dyrt eftersom hyresnämndens förra beslut var förenat med vite. Nu döms han att betala beloppet: 20 000 kronor som tillfaller staten.

Men ansvaret för skötsel och underhåll av fastigheten ligger även fortsättningsvis på Peter Mahony. Bristerna som återstår är inte så allvarliga att en tvångsförvaltning är nödvändig, anser hyresnämnden, som därmed avslår Hyresgästföreningens begäran.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.