HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Willhem bygger 44 hyresrätter i Karlstad

Karlstad Den privata hyresvärden Willhem bygger ett åtta våningar högt hyreshus på Norrstrand i Karlstad. Huset ska stå klart för inflyttning vintern 2018. Och det finns planer på att bygga mer.
Foto: Willhem
Hyresvärden Willhem bygger nytt i Karlstad.
Jarle Sjöberg, VD på Rohm & Co och Rikard Norström, Willhem tar ett första spadtag tisdagen 5 september.

Arbetet sattes officiellt igång nu i veckan, då det första spadtaget togs för byggandet av de nya bostäderna som ligger på Norrstrand cirka 2 kilometer nordost om centrum.

– Karlstad är en tillväxtort där vi äger och förvaltar över 2500 lägenheter. För oss är det ett naturligt steg att nu också utöka vårt erbjudande med nyproducerade hyresrätter som vi bygger själva, säger Madeleine Wetterström som är kommunikationschef på Willhem.

Läs ocksåLång kö till små bostäder i Mjölby – nu byggs fler

Fastigheten kommer bli åtta våningar och inrymma 44 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök och med en yta på mellan 32 till 68 kvadratmeter. Hyran är inte fastställd än och Madeleine Wetterström vill inte avslöja vad de gjort för beräkningar.
– När det gäller bedömda hyresnivåer eller storlek på investeringen så att det är uppgifter som vi inte går ut med, säger hon

Bygget och fastigheten ska enligt Willhem vara miljöanpassat för att ge låg miljöbelastning och energianvändning.

Karlstad är i stort behov av hyresrätter och bostäder då det sedan flera år tillbaka råder bostadsbrist. Något som Hem & Hyra flera gånger skrivit om.

Läs ocksåNya hyresrätter på gång i Olofström

Vad har ni fler planer inför framtiden?
– Det finns fortsatta planer på nyproduktion i Karlstad, men det är ingenting som är klart i dagsläget, säger Madeleine Wetterström.

 

Läs också 160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge Nytillskott av lägenheter i Gällivare Nybyggen står tomma trots Borås bostadsbrist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.