Annons

Willhem bygger 44 hyresrätter i Karlstad

Karlstad Den privata hyresvärden Willhem bygger ett åtta våningar högt hyreshus på Norrstrand i Karlstad. Huset ska stå klart för inflyttning vintern 2018. Och det finns planer på att bygga mer.
Foto: Willhem
Hyresvärden Willhem bygger nytt i Karlstad.
Jarle Sjöberg, VD på Rohm & Co och Rikard Norström, Willhem tar ett första spadtag tisdagen 5 september.

Arbetet sattes officiellt igång nu i veckan, då det första spadtaget togs för byggandet av de nya bostäderna som ligger på Norrstrand cirka 2 kilometer nordost om centrum.

– Karlstad är en tillväxtort där vi äger och förvaltar över 2500 lägenheter. För oss är det ett naturligt steg att nu också utöka vårt erbjudande med nyproducerade hyresrätter som vi bygger själva, säger Madeleine Wetterström som är kommunikationschef på Willhem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastigheten kommer bli åtta våningar och inrymma 44 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök och med en yta på mellan 32 till 68 kvadratmeter. Hyran är inte fastställd än och Madeleine Wetterström vill inte avslöja vad de gjort för beräkningar.
– När det gäller bedömda hyresnivåer eller storlek på investeringen så att det är uppgifter som vi inte går ut med, säger hon

Annons

Bygget och fastigheten ska enligt Willhem vara miljöanpassat för att ge låg miljöbelastning och energianvändning.

Karlstad är i stort behov av hyresrätter och bostäder då det sedan flera år tillbaka råder bostadsbrist. Något som Hem & Hyra flera gånger skrivit om.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Vad har ni fler planer inför framtiden?
– Det finns fortsatta planer på nyproduktion i Karlstad, men det är ingenting som är klart i dagsläget, säger Madeleine Wetterström.

Annons

 

Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.