HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Wonna I de Jong Fastigheter slipper hyresnämnden

Flen Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om åtgärdsföreläggande mot Wonna I de Jong Fastigheter. Efter att ansökan lämnats in har bolaget nämligen snabbt åtgärdat problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har länge kritiserats för bristande underhåll.

Wonna I de Jong Fastigheter fick hösten på sig att rusta upp de slitna lägenheterna i Malmköping. Men Hyresgästföreningen var inte nöjd med bolagets arbetstakt utan ansökte i början på mars till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande för fem av hyresgästerna.

Ärendet hann dock aldrig tas upp av nämnden, eftersom bolaget under de senaste veckorna åtgärdat de flesta brister som ansökan gällde.

Läs ocksåWonna I de Jongs reaktion på Hem & Hyras granskning – bryter med HyresgästföreningenWonna vill sluta förhandla hyran

– De har gjort i stort sett allt vi kommit överens om, med undantag för balkongerna som de har lovat att åtgärda så fort vädret tillåter, säger Andreas Berglund, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Kritiken mot bolaget gällde främst den nedgångna inomhusmiljön. Golv, tapeter och köksluckor behövde bytas ut, kakel tätas, trösklar slipas och lackas och balkongerna rustas upp.

– Det var vår förhoppning att hyresvärden skulle gå oss till mötes. Både vi och hyresgästerna är nöjda, säger Andreas Berglund.

Läs ocksåPolscy robotnicy płacą miliarderce lichwiarski czynsz: „Dramat, ale co mamy zrobić?”

Läs även

Eftersatt underhåll blir fall för hyresnämnden

Bolag får hösten på sig att åtgärda brister

Läs ocksåPrawnik o schemacie działania miliarderki: Ewidentny przypadek wynajmu metodą „na słupa”Mikael Areskog, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Hyresvärden är omöjlig att få tag på

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.