Annons

Wonna I de Jong Fastigheter slipper hyresnämnden

Flen Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om åtgärdsföreläggande mot Wonna I de Jong Fastigheter. Efter att ansökan lämnats in har bolaget nämligen snabbt åtgärdat problemen.
Foto: Monika Steczkó
Wonna I de Jong Fastigheter har länge kritiserats för bristande underhåll.

Wonna I de Jong Fastigheter fick hösten på sig att rusta upp de slitna lägenheterna i Malmköping. Men Hyresgästföreningen var inte nöjd med bolagets arbetstakt utan ansökte i början på mars till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande för fem av hyresgästerna.

Ärendet hann dock aldrig tas upp av nämnden, eftersom bolaget under de senaste veckorna åtgärdat de flesta brister som ansökan gällde.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De har gjort i stort sett allt vi kommit överens om, med undantag för balkongerna som de har lovat att åtgärda så fort vädret tillåter, säger Andreas Berglund, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Kritiken mot bolaget gällde främst den nedgångna inomhusmiljön. Golv, tapeter och köksluckor behövde bytas ut, kakel tätas, trösklar slipas och lackas och balkongerna rustas upp.

Annons

– Det var vår förhoppning att hyresvärden skulle gå oss till mötes. Både vi och hyresgästerna är nöjda, säger Andreas Berglund.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Läs även

Eftersatt underhåll blir fall för hyresnämnden

Annons

Bolag får hösten på sig att åtgärda brister

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Hyresvärden är omöjlig att få tag på

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.