Annons

Reklam – så slipper du den

Tips & Råd ​Det finns fler knep än en skylt på brevlådan för att slippa reklam. Ring Nix eller skicka tillbaka posten!
Foto: Thomas Jartsell
​Sekelskifteshusen håller dålig ljudstandard. Ljudet sprids uppifrån och ned.

​Vitvaror, matvaror, tv-apparater och lotterier. Allt det och mycket mer säljs med reklamblad i din brevlåda. Enligt Posten får ett genomsnittligt hushåll ungefär 50 kilo pappersreklam på ett år. Det är ungefär hälften av all post som delas ut.

Kanske tillhör du redan den fjärdedel svenskar som har satt upp en skylt på brevlådan för att inte få oadresserad reklam. Men det är betydligt färre som anmält sig till spärregistret mot adresserad direktreklam.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Många vill helt enkelt ha adresserad reklam, alltså sådan som riktas direkt till dig utifrån information om ditt civilstånd, din ålder, dina barn och vissa inkomstuppgifter. Eller så känner man inte till att det går att spärra sin adress mot sådana utskick.

Här intill tipsar vi om hur du gör! 

Annons
Fakta: 4 enkla tips för att slippa reklam


Sätt en skylt med texten ”Nej tack – ingen reklam” på brevlådan för att slippa all oadresserad reklam. Samhällsinformation och gratis lokaltidningar får du ändå.
För att slippa all adresserad reklam, ring spärregistret Nix adresserat på 020-55 70 00 och knappa in ditt personnummer. Fyll därefter i och skicka in den anmälningsblankett som kommer med posten.
Även om du anmält dig till Nix adresserat får företag där du nyligen varit kund sända adresserad reklam till dig. Vänd dig då direkt till det företag som skickat ut reklamen.
Om du får reklam i din brevlåda trots skylt och Nix-spärr kan du anmäla det hos DM-nämnden, www.dm-namnden.org (DM står för direktmarknadsföring).

Läs också Kändisarnas avslöjar värsta stället de bott på: "Musskit och kaos" Parkeringsplats får vara hur dyr som helst Så spelar du instrument hemma – utan att störa grannarna Tecken på vägglöss i ditt hem – och hur du blir kvitt dem Fixa rätt ljus hemma – för att avlasta ögonen och må bättre

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.