Annons

Grannens spelande håller mig vaken – vad göra?

Jag bor i ett hus byggt i början på 60-talet som är väldigt lyhört. Vägg i vägg med mitt sovrum bor en mamma med en 22-årig son. Sonen sitter uppe om ­nätterna och spelar dataspel.

Han pratar högt och i ett, skriker och tjoar, är väldigt högljudd. Vissa nätter är det inte tyst förrän vid 5-­tiden och då får jag äntligen sova för att sen vakna för att gå till jobbet ett par timmar senare.

Jag har pratat med både hans mamma och honom själv. Jag går ut på natten och ringer på deras dörr när han lever om som mest. Till saken hör att vi båda hyr våra lägenheter av en bostadsrättsförening.

Jag har kontaktat styrelsen ett par gånger men dom bryr sig inte. Helst vill dom bli av med oss för att kunna sälja lägenheterna har jag förstått. Vad kan jag göra?

Undrar: Lisa

Jag tycker du ska ta hjälp av Hyresgästföreningen. Du kan ha rätt till hyresreduktion om störningarna är tillräckligt graverande. Diskutera med handläggaren om och i så fall hur stor reduktion det kan vara fråga om. Det kan vara incitament för föreningen att agera.

En annan väg kan vara att vända sig till kommunens miljökontor. De kan förelägga hyresvärden (bostadsrättsföreningen) att undersöka problemen och vidta åtgärder.

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Trygghet i boendet

Ja!
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.