Annons

1 500 demonstrerade för hyresrätten

Västra Götaland Sambatakter, ballonger och plakat när 1 500 demonstrerade för hyresrätten i Göteborg i lördags.
 Folk hade bussats från de flesta kommunerna inom Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborgs område.
– I dag ska vi dansa och ha kul för hyresrätten, sade Pedram Kouchakpou, när han inledde programmet från scenen i Bältesspännarparken.
Han uppmanade alla mobilburna att skicka sms till Mats Odell, kommun- och finansmarknadsminister, som inom kort lägger fram ett förslag om hur de kommunala bostadsbolagen ska drivas i framtiden.
Inger René (m), vice ordförande i Civilutskottet, fick ta emot cirka 4 000 namnunderskrifter med budskapet ”Utveckla hyresrätten istället för att avveckla den!”.
Marie Dahlin från Vänersborg och ledamot i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse undrade om det finns någon som är villig att betala mer för boendet än vad det kostar? Det blev ett rungande nej till svar.
– Eftersom det inte finns någon GPS för politiker måste vi visa vårt missnöje precis som i dag, sade hon och hoppades att alla ansvarsfulla politiker uppmärksammar de manifestationer som i lördags genomfördes i hela landet ska ge eko.
De mer lättsamma inslagen stod melodifestivalaktuella bandet Andra Generationen och rappare från Hyresgästföreningens fritidsgård Tureborg i Uddevalla.
I ett tält stod två jättestora vykort, adresserade till bostadsminister Mats Odell, som snabbt fylldes med namnteckningar.
– Att det blev så mycket folk vågade jag aldrig hoppas på, säger Arne Nilsson, Hyresgästföreningens regionchef, som stod för arrangemanget tillsammans med Hyresgästföreningen region Västra Sverige.

Annons
Fakta: Antalet lägenheter 31 december 2007 (ökning från 1990)

FAKTA/Därför manifesterar Hyresgästföreningen
 
Behåll hyrestaket, nej till marknadshyror.Bygg fler hyresrätter.Ta bort straffskatter på hyreslägenheter.Stoppa utförsäljningen av kommunala bostadsföretag.

Läs också Lånestrategier för hyresgäster Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande" Kristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.