HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

100 nya studentlägenheter ska stå klara i Trollhättan 2020

Trollhättan När höstterminen startar hösten 2020 ska 100 nya studentlägenheter stå klara på Innovatumområdet i Trollhättan. "Det är roligt att kunna förtäta det området med hyresrätter. Det finns bostadsrätter sedan tidigare, men med studentlägenheter blir det ett nytt inslag där".
Foto: Eidar
Så här kan det nya området på Innovatum komma att se ut hösten 2020 när Eidar och Serneke byggt 100 nya studentlägenheter.

Det säger Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef för det kommunala bostadsbolaget Eidar i Trollhättan. Planen är att Eidar och byggbolaget Serneke tillsammans ska bygga tre huskroppar med totalt 100 lägenheter. Stefan Jansson säger att man precis gjort upphandlingen och att ännu inget är klart om hur lägenheterna ska se ut. Det är fortfarande på skisstadiet.

Det var genom Eidars systerbolag Kraftstaden som köpet av mark på Innovatumområdet kunde bli av, tillsammans med byggkoncernen Serneke.

Läs också174 nya hyresrätter i Trollhättan

– Det är ett partneringsamarbete mellan bolagen, säger Stefan Jansson. Så nu ska vi sätta oss ner och planera mer i detalj. Men tanken är att det ska bli ”riktiga” lägenheter och inte studentrum i korridor.

Genom bygget kommer Eidar på fem år att ha nått halvvägs i sin satsning på att bygga 1000 nya lägenheter i Trollhättan inom 15 år.

– Med ytterligare 100 nya studentbostäder bidrar vi både till stadens utveckling och säkrar Trollhättan som en stad som uppfyller bostadsgarantin för Högskolan Västs studenter, säger Urban Blom, VD på AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag.

Läs också10 procents högre hyra i kvarteret Mars

Bygget beräknas kunna starta första kvartalet nästa år och lägenheterna ska stå klara lagom till terminsstarten hösten 2020. I dagsläget har det kommunala bostadsbolaget Eidar cirka 400 studentlägenheter i sitt bestånd.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.