HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

111 nya hyresrätter på Östermalm påbörjade

Eskilstuna Kommunfastigheter i samarbete med Peab bygger just nu 111 nya hyresrätter på Östermalm i Eskilstuna. Våren 2017 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

Förra veckan påbörjades bygget av sexvåningshusen vid Kjulavägen och Ägirgatan i Eskilstuna. Lägenheterna kommer att bli ettor och tvåor med balkong eller uteplats.

Byggnaderna är standardhus som Sveriges allmännyttiga bostadsföretag (Sabo) har tagit fram för att kunna sänka byggkostnaderna. De kallas Kombohus mini eftersom lägenheterna är små – ettorna är 35 kvadratmeter och tvåorna 45 kvadratmeter stora.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Lägenheterna kommer att utrustas med kombinerad tvättmaskin och torktumlare men det kommer inte att finnas någon gemensam tvättstuga.

Hur höga hyrorna kommer att bli är inte klart.

Läs också Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.