HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

17 sökande till jobbet som vd för Vingåkershem

Vingåker Vingåkershems vd Anne-Brith Andersson har valt att sluta, efter tre år på posten. 17 personer har sökt vd-jobbet och förhoppningen är att rekryteringen ska vara klar inom två veckor.

– Jag vill inte pendla längre. Jag bor fem mil härifrån, i Örebro, och det har varit lite tungt att dagspendla, säger Anne-Brith Andersson, som nu går vidare till ett jobb som redovisningskonsult på PWC.

Vingåkershems vd Anne-Brith Andersson slutar sista april och går vidare till ett jobb som redovisningskonsult på PWC i Örebro.

Hon tycker att det bästa med vd-jobbet har varit att arbetsuppgifterna är så varierande.

– I och med att det är ett litet bolag får man göra det mesta, och det har varit inspirerande. Samtidigt är det nog det som har varit det jobbiga också, att det är så få anställda. Man behöver verkligen vara bred i sitt kunnande. Jag kom från den privata sidan, så jag har bland annat lärt mig mycket nytt om hur den kommunala organisationen fungerar, säger hon.

När Anne-Brith Andersson sökte jobbet för tre år sedan konkurrerade hon med 28 andra sökande.

Annons

– Det var färre den här gången, men kvalitén totalt sett är lite bättre. Det är tillräckligt många sökande av tillräckligt hög kvalité för att vi ska känna att vi inte kommer att behöva gå ut och annonsera igen, säger Viking Jonsson (S), ordförande i Vingåkershems styrelse.

Läs ocksåFem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolagTvådelad bild: till vänster porträtt på Åsa-Märta Sjöström (S), kommunalråd i Fagersta. Till höger arkivfoto på byggarbete. Fagersta kommun startar ett nytt allmännyttigt bostadsbolag och hoppas att bolaget ska växa framöver, men i och med det ekonomiska läget är byggprojekt inte aktuella just nu,

Av de 17 som har sökt jobbet har en rekryteringsfirma plockat ut sju kandidater, och av dem har styrelsen valt ut fem. Till att börja med ska tre av dem kallas till anställningsintervjuer. Tar de sig vidare väntar test och djupintervjuer.

– Om en av de tre klarar djupintervjuerna räknar vi med att vara klara med rekryteringen inom 14 dagar, säger Viking Jonsson.

Anne-Brith Andersson slutar sista april och Viking Jonsson tror att den nya vd:n i bästa fall kan vara på plats 1 augusti, med tanke på uppsägningstiden på det nuvarande jobbet. Att det blir ett glapp ser han som oundvikligt.

Annons
Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

– Vi gick ut med annonsen tre veckor efter att vi fick beskedet. Vi har släppt en månads uppsägningstid, från fyra månader till tre, mot att Anne-Brith Andersson kommer tillbaka en vecka i höst för en överlämning till den nya vd:n. Glappet har vi redan löst genom att en av våra anställda går upp som tillförordnad vd, säger Viking Jonsson.

 

Läs också Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.