Annons

174 kronor mer i månanden för en trea i Uppvidinge

Uppvidinge ​Hyresförhandlingarna mellan Uppvidingehus och Hyresgästföreningen landade i en höjning på i genomsnitt 3,69 procent från 1 januari nästa år.

Både Uppvidingehus och Hyresgästföreningen tycks nöjda med uppgörelsen.

– Det är hyfsat med tanke på utgångsläget. Trots hyreshöjningen har Uppvidingehus den lägsta hyran i Kronoberg men måste ändå täcka samma kostnader som andra bolag, säger Magnus Persson förhandlare för Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyreshöjningen motsvarar 174 kronor mer i månanden för en lägenhet på 72 kvadratmeter med varmhyra och 126 kronor mer i månaden för motsvarande lägenhet med kallhyra.

Annons

– Vi har fört förhandlingarna i god anda så vi får vara nöjda. Vi får följa spelreglerna. Ser man det från hyresgästernas sida så visst kan man uppleva det som tufft. Vi vill ju höja så lite som möjligt men verksamheten måste fungera också, säger Lars Lindahl, vd för Uppvidingehus.

Parkeringsplatser, garage och lokaler höjs samtidigt med 3,73 procent.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider

Uppvidingehus förvaltar ungefär 800 lägenheter i Uppvidinge kommun.

Fakta: Hyreshöjningar i Kronoberg

Hyresbostäder 1,95 procent
Vidingehem: 2,25
Kommunhus: 2,25
Uppvidingehus 3,69

 

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.