HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

2000 kronor för en adress i Vivalla

Örebro Mellan två- och tvåtusenfemhundra kan en nyanländ få betala för att få en adress att skriva sig på i Vivalla eller Oxhagen i Örebro.

Det är Sveriges Radio P4 Örebro som talat med Boverkets utredare Micael Nilsson, som nyligen kom med sin slutrapport om nyanländas boendesituation.

Att det krävs en fast adress för att nyanlända ska kunna få etableringsstödet utbetalt, samtidigt som det råder bostadsbrist har lett till svarthandel med adresser. Det har Hem & Hyra tidigare berättat.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Enligt nyheterna på Sveriges Radio P4 Örebro misstänker Boverket svarthandel på minst nio adresser i Vivalla och Oxhagen i Örebrobostäders lägenheter.

– Man nämner oftast att det kostar mellan 2000 och 2500 kronor att har sitt namn skrivet på den här lägenhetsadressen, säger Micael Nilsson till kanalen.

Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.