Annons

2000 kronor för en adress i Vivalla

Örebro Mellan två- och tvåtusenfemhundra kan en nyanländ få betala för att få en adress att skriva sig på i Vivalla eller Oxhagen i Örebro.

Det är Sveriges Radio P4 Örebro som talat med Boverkets utredare Micael Nilsson, som nyligen kom med sin slutrapport om nyanländas boendesituation.

Att det krävs en fast adress för att nyanlända ska kunna få etableringsstödet utbetalt, samtidigt som det råder bostadsbrist har lett till svarthandel med adresser. Det har Hem & Hyra tidigare berättat.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enligt nyheterna på Sveriges Radio P4 Örebro misstänker Boverket svarthandel på minst nio adresser i Vivalla och Oxhagen i Örebrobostäders lägenheter.

– Man nämner oftast att det kostar mellan 2000 och 2500 kronor att har sitt namn skrivet på den här lägenhetsadressen, säger Micael Nilsson till kanalen.

Annons
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.