Annons

23 miljoner från försäljning går till nya lägenheter

Karlshamn Karlshamnsbostäder har sålt sex fastigheter i Asarum och Karlshamn. Pengarna som de får genom affären kommer att gå till att bygga nytt.

De sex fastigheterna, som hyrs av omsorgsförvaltningen i Karlshamns kommun, såldes för 23 miljoner kronor. Köpare är Sörbycentret fastighets. Detta skriver Blekinge läns tidning, BLT.

– Vi har tittat igenom vår strategi för vad vi ska äga och förvalta och tycker att vi kan avyttra det här för att kunna få loss resurser för att satsa på annan produktion, säger Karlshamnsbostäders vd Bert-Inge Storck till BLT.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget planerar att bygga 25–30 lägenheter i Mörrum. En del av pengarna från fastighetsförsäljningen kommer också att gå till om- och tillbyggnad av äldreomsorgslokaler i Karlshamn.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Carina kämpar mot ensamheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.