HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

3 000 gotlänningar vill bli medlemmar i Stockholm

Stockholm Hyresgästföreningen Stockholm kan inom kort få 2 990 nya medlemmar. Hyresgästföreningen Gotland har ansökt om att få tillhöra Hyresgästföreningen region Stockholm.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresgästföreningen Gotland vill gå med i Hyresgästföreningen region Stockholm.

Hyresgästföreningen Gotland tillhör idag Hyresgästföreningen Region Sydost som omfattar Östergötlands län, Kalmar län, Gotland, Blekinge, Jönköpings län samt Kronobergs län.

Men nu har Gotland ansökt om att få bli medlemmar i Hyresgästföreningen region Stockholm i stället.

Läs ocksåNu kan tillval bli ännu dyrare

I ansökan som skickats till regionstyrelsen i Stockholm och som ska tas upp på mötet på torsdag redovisas skälen till ansökan.

En bärande del i ansökan är att föreningen tycker att det vore naturligt att tillhöra Stockholm eftersom Fastighetsägarna Stockholm, SABO och Hyresnämnden redan idag har en geografisk indelning där Gotland ingår.

Ett annat argument är kommunikationerna. ”Vid en omorganisation där vi kommer att tillhöra region Stockholm får vi kortare, snabbare samt fler möjligheter att ta oss till Nynäshamn och Stockholm, än till Oskarshamn och vidare till Alvesta eller Nässjö. Ett skäl som inte är oviktigt för alla engagerade förtroendevalda och medlemmar.

Läs ocksåSlut för gårdsföreningar i Kristineberg

”Så ser man det utifrån perspektivet ekonomi, tid och mijö, så är det bästa alternativet för oss att tillhöra Stockholm”, avslutas ansökan som skrivits under av Stefan Uddebrant, ordförande Hyresgästföreningen Gotland.

Men när Hem & Hyra mejlar till Björn Johansson, ordförande region Sydost, där Gotland ingår, visar det sig att han inte känner till att Gotland vill bli medlemmar i Hyresgästföreningen region Stockholm istället.

”Nej, det kände jag inte till” skriver han.

Läs ocksåWhiskyresor och miljonlöner till Hyresgästföreningens värvare

Han tillägger också att om föreningen ska lämna region Sydost är det hans bestämda uppfattning att första steget är att frågan tas upp på föreningens årsmöte för att se om det är vad medlemmarna vill.

Vet du om det har gjorts?

– Nej, det har inte gjorts, skriver han i ett mejl.

Hem & Hyra har sökt Stefan Uddebrant, ordförande Hyresgästföreningen Gotland och Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm för en kommentar, utan att lyckas.

Läs också Halmstadbo fick årshyran sänkt med 42 000 kronor Hoppfull fest i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.