Annons

3000 fler i kö hos Helsingborgshem

Nyheter Allt fler ställer sig i kö hos Helsingborgshem. Förra året ökade antalet med cirka 3000.

Vid årsskiftet fanns 37 100 personer i Helsingborgshems så kallade intresseregister. Vid samma tidpunkt året före var antalet 34 180. Men det är långt ifrån alla som är aktiva i kön. Enligt Helsingborgshem har de aktiva de senaste åren hållit sig runt 3000 personer i månaden.

Här är efterfrågan störst (redovisat sista kvartalet 2012):
Centrum Norr med i genomsnitt 209 sökande per ledig lägenhet följt av Råå och Slottshöjden. Råå med en liten omsättning har längst kötid på 12 514 dagar.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Här är efterfrågan lägst:
Lägst antal sökande per lägenhet har Norra Hamnen med i genomsnitt 27 sökande. Helsingborgshems förklaring är höga hyror, som kan ligga runt 15 000 kronor i månaden.

Annons

Lättast är det att få en lägenhet på Dalhem, här omsätts flest lägenheter och kötiden är lägst, 115 dagar.

Förklaringen till att allt fler ställer sig i kön utan att aktivt söka lägenhet tror Helsingborgshem beror på en ökad medvetenhet.
– Vi tror att fler och fler ser hyresrätten som ett alternativ, och insikten har ökat att för att ha en chans måste man stå i kö, man kanske inte vill flytta nu men om 20 år, säger marknadschef Charlotte Albertsson.

Annons
Läs ocksåGratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostarEn tvådelad bild. Ett porträtt på en man med glasögon och grått hår. En kö av Duplo-figurer.

Många unga mellan 18 och 25 år finns bland de aktivt sökande, cirka 30 procent under 2012, men det var bara 19 procent i den åldergruppen som fick en lägenhet.
– Vi tittar nu på någon form av egen kö för de under 25 år, säger Charlotte Albertsson.

Läs också Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.