Annons

500 brottsutsatta hyresgäster får gratis säkerhetsdörr

Husby Cirka 500 hyresgäster får en ny säkerhetsdörr. Men slipper hyreshöjning. Satsningen är en del i Svenska Bostäders arbete för att minska inbrott i utsatta områden.

Tensta Allé är ett exempel på områden där Svenska Bostäder installerat säkerhetsdörrar utan att hyresgäster får en hyreshöjning.  Enligt Bo Strömvall, säkerhetssamordnare på bolaget, påbörjades satsningen för tre år sedan och pågår fortfarande i områden med många bostadsinbrott.

Bo Strömvall berättade att det rörde sig om cirka 1 000 hyresgäster som fått en ny dörr utan hyreshöjning. Men han ringer tillbaka och säger att siffran han uppgett var lite för hög.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

 – Jag får backa lite, det var inte så bra som jag trodde, men rör sig om cirka 500. Vi gör det som en gest för att minska risken för inbrott för de som bor där. Nuvarande hyresgäst slipper höjning så länge de bor kvar. Sedan läggs höjningen för säkerhetsdörren på hyran när en ny hyresgäst flyttar in, säger han.

 Bo Strömvall säger att satsningen görs för att de ser att tjuvar väljer bort lägenheter med säkerhetsdörrar.

Annons

– Förutom den här satsningen sätter vi in säkerhetsdörrar i alla fastigheter som vi renoverar, säger han.

Läs ocksåNy överenskommelse – så mycket höjer Svenska Bostäder hyran för 28 000 lägenheter

 Satsningen på säkerhetsdörrar är bara en i raden av åtgärder för att skydda hyresgäster från inbrott.

År 2012 installerade bolaget säkerhetsskåp i 500 lägenheter i Husby. Under 2014 erbjöds 500 hyresgäster i Tensta möjlighet att stöldmärka sina tillhörigheter med så kallad DNA-märkning.

Annons

– Vi tror DNA-märkning har en avskräckande effekt och vår ambition är att erbjuda fler hyresgäster att märka sina saker med DNA-märkning, säger han.

Läs ocksåSuccé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet"
Läs också Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Hyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.