HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

500 vill bo i Mitthems 88 nya lägenheter

Sundsvall Efterfrågan på bostäder är fortsatt stor i Sundsvall. Mitthems bygge i Byhöjden intresserade många och alla lägenheter är nu uthyrda.
Foto: Pressbild Mitthem
I en skogsbacke, en bit upp längs Bågevägen i Bosvedjan, bygger Mitthem två höghus med havs- och skogsutsikt. Lägenheterna är inflyttningsklara december 2019.

Kvarteret Byhöjden i Bosvedjan är inte klart förrän i december, men alla lägenheter är redan uthyrda.
– Uthyrningen har gått otroligt bra och vi har nu många förväntansfulla och glada blivande hyresgäster, säger Lena Norberg, uthyrare på Mitthem.

I slutet av mars publicerades alla 88 lägenheterna på Mitthems hemsida och intresseanmälningarna strömmade in. Nästan 500 personer anmälde sitt intresse. Möjlighet att teckna kontrakt erbjöds sedan utifrån köpoäng och de sökandes önskemål.

Läs ocksåPolisövervakning i Nacksta

– Bygget löper på enligt tidplan och hyresgästerna kommer att få flytta in under december 2019, säger Per Nässbjer, fastighetsutvecklare på Mitthem.

Mitthem har ansökt om bygglov för ytterligare 132 lägenheter i Byhöjden.

Men det finns ännu inget styrelsebeslut för en eventuell byggstart av ytterligare lägenheter i kvarteret.

Läs ocksåVarbergs Bostad bygger nytt – och vill sälja fastigheter

– Vi hoppas snart få information från regeringen i frågan kring nytt investeringsstöd för hyresrätter så vi kan fatta beslut om Byhöjden etapp 2 och Njurundabommen,  säger Pernilla Berg, ordförande i Mitthems styrelse.

Fakta: Kvarteret Byhöjden
  • Två hus med en suterrängvåning och 7 våningsplan.
  • Byggs enligt Sabos koncept Kombohus Plus.
  • 28 ettor på 36 kvadratmeter, 32 tvåor på 51-54 kvadratmeter och 28 treor på 60 kvadratmeter.
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum hänger. Diskmaskin, ekparkett, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har inglasad balkong.
  • Hyrorna för lägenheterna: 1:or 5 241 kr/månaden, 2:or 6 876-7 063 kr/månaden och
    3:or 7 780 kr/månaden.
  • Kostnaden för vatten och el tillkommer. Hyresgästen betalar sin egen förbrukning av el samt varm- och kallvatten.
  • Enligt Mitthems bestämmelser är Byhöjden ett rökfritt boende. ”Det betyder att det är rökförbud i, och i anslutning till båda husen. Även lägenheternas balkonger och uteplatser inkluderas i rökförbudet.” skriver Mitthem på sin hemsida.
  • I hyran ingår 2MB bredband och bas tv-utbudet.
Läs också Sotenäsbostäder satsar för att möta stor företagsetablering Fagersta startar kommunalt bostadsbolag Marias lägenhet kommer rivas i sommar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.