Annons

5,5 miljoner till kommunens arbete med hemlösa

Nyheter Det ska inte finnas några härbärgen i Helsingborg. Det är den politiska visionen. Men det kostar pengar. Nu skjuter politikerna till över fem miljoner.

I Helsingborg har det stormat en hel del kring frågan om hur man bäst hanterar de hemlösas situation. Inte minst blev det mycket debatt och upprörda känslor när föreningen Frihamnen kände sig tvingade att stänga Hemlösas hus.

Politikerna anser att härbärgen inte är någon bra lösning och nu ska kommunen lösa hemlösas boendesituation på andra sätt. Enligt socialnämnden i Helsingborg finns ett uppsamlat budgetöverskott för 2015 varav 5,5 miljoner kronor nu ska gå till socialförvaltningen och ”boendelösningar och stöd till bostadslösa”. Det handlar om sex tjänster vid kommunens boenden, två så kallade boendestödjare, två uppsökande socialsekreterare, en utredare och en enhetschef.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Frågan behandlas av socialnämnden på torsdagen.

Annons

Här kan du läsa mer om förändringarna för hemlösa i Helsingborg:

Hemlösas hus stänger i oktober

Läs ocksåKenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgarantiEn man i 60-årsåldern lutar sig mot dörrposten in till ett hus.

Så ska hemlösa garanteras sovplats

Annons

Besvikelsen är stor på Hemlösas hus

Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.