Annons

5,5 miljoner till kommunens arbete med hemlösa

Nyheter Det ska inte finnas några härbärgen i Helsingborg. Det är den politiska visionen. Men det kostar pengar. Nu skjuter politikerna till över fem miljoner.

I Helsingborg har det stormat en hel del kring frågan om hur man bäst hanterar de hemlösas situation. Inte minst blev det mycket debatt och upprörda känslor när föreningen Frihamnen kände sig tvingade att stänga Hemlösas hus.

Politikerna anser att härbärgen inte är någon bra lösning och nu ska kommunen lösa hemlösas boendesituation på andra sätt. Enligt socialnämnden i Helsingborg finns ett uppsamlat budgetöverskott för 2015 varav 5,5 miljoner kronor nu ska gå till socialförvaltningen och ”boendelösningar och stöd till bostadslösa”. Det handlar om sex tjänster vid kommunens boenden, två så kallade boendestödjare, två uppsökande socialsekreterare, en utredare och en enhetschef.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Frågan behandlas av socialnämnden på torsdagen.

Annons

Här kan du läsa mer om förändringarna för hemlösa i Helsingborg:

Hemlösas hus stänger i oktober

Läs ocksåKyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronorEn tvådelad bild där den ena halvan visar ett tomt, öppet kylskåp och den andra halvan en hand som håller i svenska sedlar.

Så ska hemlösa garanteras sovplats

Annons

Besvikelsen är stor på Hemlösas hus

Läs också Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk" Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.