Annons

57 hyresgäster fick jobb

Halmstad HFAB:s arbetsförmedlare hoppades på 50 jobb på två år. När projektet nu har gjort årsbokslut har antalet redan passerats.

Via det kommunala bostadsbolaget i Halmstad har nu 57 hyresgäster fått något slags jobb. Det handlar om tio fasta jobb, 20-talets visstidsanställningar, ungefär lika många timanställningar, några provsanställningar, samt en deltid.
– När jag körde igång trodde jag på cirka 50 jobb under två år, å andra sidan har konjunkturen inte varit så dålig som jag trodde den skulle bli, säger HFAB:s arbetsförmedlare Per Thronée.

Han hoppas att projektet, som är på just två år, permanentas.
– Min förhoppning är jag är kvar, men då måste jag också bevisa min nytta. Det är hyresgästerna som betalar min lön och de ska kunna se något konkret, de ska känna att de får ut någonting av att komma till mig även och det kanske inte ger jobb.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under året som projektet har varit igång har Per Thronée haft kontakt med upp mot 250 hyresgäster. Nu fortsätter han att jobba som han har gjort men kommer också att testa nya sätt, bland annat uppsökande verksamhet. Även om jobbförmedlingen inte alltid gått smärtfritt, de finns de som hoppat av jobberbjudanden i sista stund och arbetsplatser som inte har fungerat, tycker han att projektet hittills har varit lyckat. Det tror han framför allt beror på att han kan ägna nästan all sin tid åt att jaga fram jobb och matcha jobbsökande med arbetsplatser, i jämförelse med en traditionell arbetsförmedlare som också har en administrativ del att sköta.

Annons
Fakta: Projekt på två år

I augusti 2011 satte projektet igång med syftet att ordna jobb eller utbildning till HFAB:s hyresgäster. Bakgrunden är att bolagets hyresgäster i större utsträckning än andra invånare i Halmstad är arbetslösa. Projektet är på två år. Jobben som hittills har vaskats fram är framför allt som lokalvårdare, inom industrin och produktion men också jobb som barnskötare och receptionist har tillsatts.

Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.