HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

63 lägenheter tvångsförvaltade i Norberg

Norberg Vid flera tillfällen riskerade hyresgästerna att bli utan vatten. Under måndagen beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för 63 lägenheter i Norberg.

Under drygt ett år har hyresgästerna på Kornettgatan fått leva med hot om att vatten och värme ska stängas av, eftersom hyresvärden inte betalt sina räkningar. Hoten blev dock aldrig verklighet eftersom hyresvärden, en 44-årig kvinna bosatt i Stockholmstrakten, alltid betalade fakturorna i sista stund. De upprepade hoten om avstängning innebär otrygghet för hyresgästerna, anser Hyresgästföreningen som i augusti ansökte om tvångsförvaltning för lägenheterna.

Hyresnämnden i Västerås gick på Hyresgästföreningens linje och fattade beslut om tvångsförvaltning under måndagen.

Läs ocksåI Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

Hyresvärden har även tagit ut högre hyror än vad som var överenskommet med Hyresgästföreningen och har inte skött underhållet på ett tillfredsställande sätt. Det handlar bland annat om fönster som är svåra att öppna och stänga, fuktskador, trasig belysning och sprickor i taket. Hyresgästerna upplever att det är svårt att få gehör från hyresvärden och att det tar lång tid att få brister i lägenheterna åtgärdade.

Tvångsförvaltningen gäller till och med den 15 december 2016. Till ny förvaltare utsågs Adolfssons och Magnussons förvaltning AB i Ludvika.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också SD, M och KD vill plocka Svalövsbostäders hela vinst Hyresgästerna har frusit i flera år – måste ha flera lager kläder Hyresgäst måste hämta vatten en mil bort Hyresgästföreningen vill se ett förmånligare investeringsstöd för Malmfälten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.