Annons

63 lägenheter tvångsförvaltade i Norberg

Norberg Vid flera tillfällen riskerade hyresgästerna att bli utan vatten. Under måndagen beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för 63 lägenheter i Norberg.

Under drygt ett år har hyresgästerna på Kornettgatan fått leva med hot om att vatten och värme ska stängas av, eftersom hyresvärden inte betalt sina räkningar. Hoten blev dock aldrig verklighet eftersom hyresvärden, en 44-årig kvinna bosatt i Stockholmstrakten, alltid betalade fakturorna i sista stund. De upprepade hoten om avstängning innebär otrygghet för hyresgästerna, anser Hyresgästföreningen som i augusti ansökte om tvångsförvaltning för lägenheterna.

Hyresnämnden i Västerås gick på Hyresgästföreningens linje och fattade beslut om tvångsförvaltning under måndagen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresvärden har även tagit ut högre hyror än vad som var överenskommet med Hyresgästföreningen och har inte skött underhållet på ett tillfredsställande sätt. Det handlar bland annat om fönster som är svåra att öppna och stänga, fuktskador, trasig belysning och sprickor i taket. Hyresgästerna upplever att det är svårt att få gehör från hyresvärden och att det tar lång tid att få brister i lägenheterna åtgärdade.

Tvångsförvaltningen gäller till och med den 15 december 2016. Till ny förvaltare utsågs Adolfssons och Magnussons förvaltning AB i Ludvika.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.