HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

63 lägenheter tvångsförvaltade i Norberg

Norberg Vid flera tillfällen riskerade hyresgästerna att bli utan vatten. Under måndagen beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för 63 lägenheter i Norberg.

Under drygt ett år har hyresgästerna på Kornettgatan fått leva med hot om att vatten och värme ska stängas av, eftersom hyresvärden inte betalt sina räkningar. Hoten blev dock aldrig verklighet eftersom hyresvärden, en 44-årig kvinna bosatt i Stockholmstrakten, alltid betalade fakturorna i sista stund. De upprepade hoten om avstängning innebär otrygghet för hyresgästerna, anser Hyresgästföreningen som i augusti ansökte om tvångsförvaltning för lägenheterna.

Hyresnämnden i Västerås gick på Hyresgästföreningens linje och fattade beslut om tvångsförvaltning under måndagen.

Läs ocksåNytt investeringsstöd fokuserar på studenter och socialt utsatta

Hyresvärden har även tagit ut högre hyror än vad som var överenskommet med Hyresgästföreningen och har inte skött underhållet på ett tillfredsställande sätt. Det handlar bland annat om fönster som är svåra att öppna och stänga, fuktskador, trasig belysning och sprickor i taket. Hyresgästerna upplever att det är svårt att få gehör från hyresvärden och att det tar lång tid att få brister i lägenheterna åtgärdade.

Tvångsförvaltningen gäller till och med den 15 december 2016. Till ny förvaltare utsågs Adolfssons och Magnussons förvaltning AB i Ludvika.

Läs också Hyresgäster tjänar minst – men betalar mest för boendet Lämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor 30-åriga kylen pajade – då bytte värden mot en lika gammal Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.