Annons

6,7 miljoner kronor till Jobbpunkt Väst

Västerås ​Kommunala bolaget Mimer vill fortsätta att hjälpa arbetslösa in på arbetsmarknaden. Nu har de fått extra EU-pengar till projektet Jobbpunkt Väst.
− Det är såklart jättekul att vi får möjlighet att fortsätta hjälpa västeråsare att komma in på arbetsmarknaden. Speciellt eftersom vi under de tidigare åren tydligt visat att vi har jobbat fram ett koncept som verkligen fungerar i praktiken, säger Wivecka Ljungh, personalchef på Mimer och ansvarig för projektet från Mimers sida.
 
Projektet Jobbpunkt Väst är ett samarbetsprojekt som i flera år har sysselsatt 400 västeråsare som annars hade varit arbetslösa. Mimer är en av huvudaktörerna i projektet som nu får 6,7 miljoner EU-pengar till från Strukturfondspartnerskapet Östra Mellansverige. Det gör att projektet kan fortsätta i ytterligare tre år.

 

I Strukturfondspartnerskapet sitter folk från kommuner och landsting, länsstyrelser, arbetsmarknadens organisationer, arbetsförmedlingen och intresseorganisationer och föreningar. Under åren 2007-2013 ska över 1,6 miljarder kronor delas ut i regionen för att få företag att växa och få fler människor i arbete.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

− Vårt beslut innebär en stor satsning på de sociala företagen och deras medarbetare, vilket vi är övertygade om kommer att innebära stora möjligheter för personer som många gånger står långt från arbetsmarknaden, säger Carola Gunnarsson, ordförande i det regionala strukturfondspartnerskapet i Östra Mellansverige.

I regionen östra mellansverige ingår länen Uppsala, Örebro, Västmanland, Södermanland och Östergötland.

Annons
Läs också Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.