Annons

79 akut hemlösa i Helsingborg

Helsingborg De akut hemlösa i Helsingborg har blivit något färre än förra året. Nu är 79 personer helt utan bostad, visar en rapport.

Med akut hemlösa menas personer som är hänvisade till exempel härbärgen, jourboenden eller som sover utomhus. I januari var 79 personer i den situationen.

Helsinborgs stads kartläggningen visar att 75 procent var män och 60 procent i behov av boende tillsammans med behandling för missbruk och eller psykiskt/fysiskt ohälsa. Andelen som primärt behöver ett boende ökar något. Den största gruppen är i 50/60 årsåldern.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

 Förra året vid samma tidpunkt var 83 personer akut hemlösa.

 Enligt socialförvaltningen har de flesta kontakt med socialtjänsten men några har tackat nej till erbjudet stöd.
– Det beror i de flesta fall på att de bara anser sig vara i behov av en bostad. En del vill helt enkelt inte ta emot stödinsatser och vi måste i första hand fokusera på dem som vill ha hjälp. Många har också en negativ grundsyn på myndigheter – och socialtjänsten i synnerhet, säger Dinah Åbinger, verksamhetschef på Socialförvaltningens vuxenavdelning i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Hemlösa får egen lägenhet i ny satsning – Huddinge kommun inför Bostad först Huset var en dödsfälla – Marjo hemlös efter räddningstjänstens beslut: ”Ingen hjälper mig” Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Barnfamilj på nio personer kastas ut efter sena hyror – Valentine: ”Det här kommer bli jättesvårt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.