Annons

800 000 för demokratin i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik Lokala föreningen i kvarteren Sörliden/Valla i Örnsköldsvik ska tillsammans med kommunen slå ett slag för demokratin och fånga upp engagemanget hos nyanlända hyresgäster.

Örnsköldsviks kommun har sökt och fått pengar från länsstyrelsen, 851 950 kronor, för att prova sig fram mot ett resurscentrum med lokala samverkansföreningen Sörliden/Valla som plattform.
– Vi har precis börjat, men det verkar jättespännande och vi har många idéer, säger Monica Sundin, drivande eldsjäl i föreningen.
– En projektledare är anställd för ett år och tanken är att vi ska försöka hitta metoder, verktyg, att få med fler vuxna i att engagera sig, hitta vägar att nå ut till människor och fånga upp vad de skulle vilja göra, engagera sig i och så vidare.

Är det med anledning av valet i höst?
– Vi siktar naturligtvis in oss på valet, men egentligen handlar det ju om våra demokratiska värderingar och tro på att man kan påverka.

I ansökan skriver kommunen som motivering till bidraget att kommunen under några år har haft ett utökat asylmottagande och även om tillströmningen nu sjunkit så ökar inflyttningen, i och med egenbosättning och kommunplacering, till centralorten.
Ett av de områden dit många flyttat är Söriden/Valla, som redan tidigare haft en större andel utrikesfödda. ”Nu är ambitionen att växla upp verksamheten till att utgöra ett lokalt resurscenter för att bättre möta behoven i området.”


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.