Annons

82-åring slog sin 22-årige granne

Malmö En 82-årig man i Malmö är misstänkt för att ha misshandlat sin granne och kallat honom zigenarpack.

Det var i slutet av april som den äldre mannen hamnade i bråk med den 22-årige sonen i grannfamiljen. Enligt polisanmälan skulle mannen bland annat ha spottat på marken när han passerade 22-åringen och flera gånger kallat honom zigenare och zigenarpack.  När 22-åringen följde efter 82-åringen och sa till honom att stanna fick han ett knytnävsslag i ansiktet.

 I vittnesförhör uppger modern till den drabbade 22-årigen att familjen i flera år har varit rädda för sin granne.  Enligt polisens förundersökning är det inte första gången 82-åringen hamnat i bråk med familjen. Från 2008 finns en nedlagd polisanmälning mot mannen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I polisförhör har 82-åringen medgivit slaget men förnekat att det skulle finnas något rasistiskt motiv bakom handlingen. ”Jag kände mig pressad. Jag är trots allt 82”, var mannens förklaring i förhöret. Mannen hänvisar också till sina erfarenheter inom fängelsevården där han jobbat innan pensionen. Ett slag kan hjälpa en upprörd person att gå ner i varv, menar 82-åringen.

Annons

”Så brukade vi göra på fängelset när det verkligen var problem. Det hjälpte på fängelset och det hjälpte nu.” 

Hyresvärden Stena Fastigheter vill inte kommentera den aktuella incidenten utan hänvisar till pågående polisutredning. När en hyresgäst uppträder hotfullt mot andra brukar bolaget skicka ut skriftliga varningar, koppla in störningsjouren och samtala med berörda personer, meddelar Elise Berggren, kommunikationschef på Stena. Är hoten allvarliga kan detta resultera i en uppsägning. Ärendet lämnas då till hyresnämnden för prövning.

Annons
Läs ocksåGrannens hundar retade upp hyresgäst – kan vräkas för misshandel av matte
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Grovt misshandlad av sin granne – nu förlorar mannen sin lägenhet 21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinne Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.