Annons

AB Bostaden anställer flyktingbarn

Umeå ​Tolv ensamkommande flyktingbarn ska i sommar hjälpa fastighetsförvaltaren AB Bostaden i Umeå. Sommarjobbarna kommer från sju olika länder och ska få arbeta med tillsammans företagets utemiljöteam.

​Även i fjol anställde Bostaden ensamkommande flyktingbarn som sommarjobbare. Skillnaden i år är att de är tolv stycken jämfört med fyra förra året.

Annons
Ungdomarna är placerade två och två i olika bostadsområden. Fyra av dem jobbar på Ålidhem, två på Carlshem och Tomtebo, två på Ersboda, två på Berghem och Haga och två på Öbackaområdet.
Handledare från Bostaden tar hand om två sommarjobbare var och det gemensamma språket är svenska.
– Ungdomarna är duktiga på att jobba och det fungerar bra att bara prata svenska när vi handleder dem i jobbet. Några av ungdomarna har precis kommit till Sverige och har inte hunnit lära sig någon  svenska, men de gör verkligen sitt bästa och tränar idogt, säger Sverker Moritz, arbetsledare på Boservice.
Sommarjobbarna är mellan 16 och 19 år och arbetar sex timmar om dagen i sex veckor under juni och juli. De kommer från sju olika länder, bland annat från Kina och Brasilien.
Enligt ett pressmeddelande är syftet med jobbet att ungdomarna ska få se hur det fungerar ute på arbetsplatser och få bra förutsättningar att komma in i samhället, där svenska språket är en viktig del.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Grannarnas kamp: ”Låt familjerna bo kvar” Bostad högsta prioritet för ukrainska flyktingfamiljen Boråspolisen Nadim Ghazale: "Vi kan inte låta en etnifierad underklass samlas i de utsatta områdena" Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..."

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.