Annons

ABK planerar bygga 446 nya lägenheter

Kristianstad Det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad vill bygga 446 nya lägenheter fram till och med 2021. Av dem kommer 156 lägenheter att vara i Kombohus.

− Det är väldigt roligt att få kommunicera något så konkret som kommande nybyggen. Men förutsättningarna är ju att vi får myndighetslov. Därför säger vi inte att vi ska bygga utan att vi planerar, säger Helena Lundahl, kommunikatör vid ABK.

Redan under våren tas det första spadtaget i Vä utanför Kristianstad. Två Kombohus ska byggas med 16 hyreslägenheter totalt. Hyrorna kan komma att bli lägre än i andra nybyggen men det är oklart med hur mycket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Helena Lundahl kostar Kombohus cirka 25 procent mindre att bygga än ett vanligt nybygge. Kvaliteten är dock densamma som i annan nyproduktion.

Det är SABO, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag som lanserat begreppet Kombohus. Kortfattat betyder det att SABO gjort en större upphandling av ett speciellt hus, vilket gör att byggföretagen kan pressa priserna.

Annons

Totalt planerar ABK att bygga 446 nya hyreslägenheter. Av dessa kommer 156 lägenheter vara i Kombohus.

Läs ocksåHyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"En delad bild där ena halvan visar ett porträtt på en man med grånat hår, blåa ögon och glasögon och andra halvan en tegelvägg med en skylt med texten ABK, AB Kristianstadsbyggen.

ABK vill inte gå ut med den totala byggkostnaden för alla 446 hyreslägenheter. Sifforna är preliminära och kan ändras beroende på vilka mark och myndighetslov ABK får.

Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.