HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

ABK planerar bygga 446 nya lägenheter

Kristianstad Det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad vill bygga 446 nya lägenheter fram till och med 2021. Av dem kommer 156 lägenheter att vara i Kombohus.

− Det är väldigt roligt att få kommunicera något så konkret som kommande nybyggen. Men förutsättningarna är ju att vi får myndighetslov. Därför säger vi inte att vi ska bygga utan att vi planerar, säger Helena Lundahl, kommunikatör vid ABK.

Redan under våren tas det första spadtaget i Vä utanför Kristianstad. Två Kombohus ska byggas med 16 hyreslägenheter totalt. Hyrorna kan komma att bli lägre än i andra nybyggen men det är oklart med hur mycket.

Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Enligt Helena Lundahl kostar Kombohus cirka 25 procent mindre att bygga än ett vanligt nybygge. Kvaliteten är dock densamma som i annan nyproduktion.

Det är SABO, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag som lanserat begreppet Kombohus. Kortfattat betyder det att SABO gjort en större upphandling av ett speciellt hus, vilket gör att byggföretagen kan pressa priserna.

Annons

Totalt planerar ABK att bygga 446 nya hyreslägenheter. Av dessa kommer 156 lägenheter vara i Kombohus.

Läs ocksåJulklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

ABK vill inte gå ut med den totala byggkostnaden för alla 446 hyreslägenheter. Sifforna är preliminära och kan ändras beroende på vilka mark och myndighetslov ABK får.

Annons
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.