Annons

Adelsman på Östermalm tvingas flytta

Nyheter ​I flera år har hyresvärden utan framgång försökt att få tillträde till friherrens bostad.Nu tvingar ett beslut i hovrätten honom att flytta från lägenheten på Östermalm.

​Hyresvärden har haft en rad synpunkter på hur friherren varit som hyresgäst. För åtta år sedan inträffade en vattenläcka i badrummet i hyresgästens lägenhet. Värden fick tillträde för att göra de akuta åtgärderna, men fick sedan inte komma in i lägenheten för att färdigställa renoveringen. Först efter att värden ansökt hos kronofogdemyndigheten om särskild handräckning gav friherren tillträde till sin bostad.

Sedan dess har hyresvärden behövt komma in för att åtgärda fel som upptäckts i samband med ventilationskontrollen av huset, och för att gasspisen skulle besiktas. Friherren har inte släppt in värden i lägenheten för att åtgärda dessa fel.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det har även varit lite så och så med hyresinbetalningarna. Friherren har deponerat hyra hos länsstyrelsen eftersom han haft synpunkter på fastighetsskötsel och underhåll. Trots att han numera betalat av en del av skulden ligger han fortfarande efter med två hyror.

Annons
Hyresvärden och friherren är dessutom oense om huruvida blomlådor som placerats på balkongräcket kan riskera att rasa ner, samt att han utan tillstånd tagit ett källarförråd i besittning.
Hovrätten konstaterar att både det faktum att värden nekas tillträde till lägenheter för att utföra underhåll och reparationer, samt att han inte betalat hyran i tid, är skäl nog att inte förlänga hyreskontraktet.
Friherren tvingas flytta från lägenheten på Östermalm senast den första april.

Läs också Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.