HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Airbnb-uthyrning ledde till uppsägning

Malmö Kvinnan hyrde ut sin lägenhet i Malmö via Airbnb. Nu tvingas hon flytta på grund av olovlig andrahandsuthyrning
Airbnb.

Det var i början av 2016 som fastighetsvärden fick kännedom om den olovliga uthyrningen. Andra boende i huset på Limhamnsvägen hade klagat över att det vistades och sprang främmande människor i fastigheten vilket uppfattades om otryggt och störande. Värden upptäckte då att hyresgästen, en kvinna i 60-årsåldern, lagt ut sin lägenhet för uthyrning på två internetsidor, Airbnb och på homeexchange.

Värden uppmanade kvinnan att upphöra med uthyrningen men eftersom denna fortsatte vände sig värden till hyresnämnden med en uppsägning. Lägenhetsinnehavaren valde då att frivilligt flytta från lägenheten. 

Läs ocksåMiste lägenheten efter uthyrning på bokningssajt – därför räddar hovrätten kontraktetMannen hade gift sig utomlands och väntade på att hans nya familj skulle komma till Sverige.

Mats Lindahl, jurist på Hyresgästföreningen, konstaterar att det är riskfyllt att hyra ut sin hyreslägenhet på det här viset.

– Om man inte har tillstånd från hyresvärd eller hyresnämnd får man inte hyra ut sin lägenhet, hur tillfälligt det än må vara. Det är du själv som ska bo där, ingen annan, säger han. 

Läs också Förvarade stöldgods i vanvårdad lägenhet - 30-årig kvinna vräks Hyrde ut 44 gånger via Airbnb – slapp vräkning på grund av diagnos Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Airbnb-uthyrningen avslöjades direkt – därför får paret bo kvar trots fusket

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.