HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Akelius säljer 1 420 lägenheter till D.Carnegie

Nynäshamn D. Carnegie fortsätter växa i Stockholm. Bolaget köper nu 1420 lägenheter i Södertälje, Nynäshamn och Järna av Akelius för 2,5 miljarder kronor.

D.Carnegie har som affärsidé att köpa upp orenoverade miljonprogramslägenheter, renovera dem och höja hyran. Genom affären med Akelius har bolaget till den största privatvärden i Stockholms län med sina 11 500 lägenheter. På samma sätt har Akelius minskat från sina 9 000 lägenheter till 7 600 lägenheter i länet. Akelius har tidigare sålt av lägenheter i bland annat Göteborg och växer snabbt utomlands.

Men Roger Akelius säger att bolaget kommer att fortsätta satsa på hyresfastigheter i Sverige men då fokusera på att växa i Malmö och Stockholm.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

”Akelius kommer att köpa fler fastigheter centralt i Stockholm och i Malmö. Dessa städer kommer sannolikt att växa och då behövs bra bostäder. Akelius gör tillbyggnader på befintliga hus, men avstår normalt att exploatera nya områden” skriver han i ett mejl till Hem & Hyra.

Annons

Hem  & Hyra har försökt nå Svein Erik Lilleland, tf VD på D. Carnegie & Co för en kommentar utan att lyckas. I ett pressmedelande kommenterar han affären så här.

”Vi är väldigt nöjda att utöka vårt nuvarande fastighetsbestånd med denna högkvalitativa portfölj och att ytterligare utöka vår närvaro i den snabbväxande Stockholmsregionen. Vi vill även passa på att tacka Akelius för en snabb och smidig process.”. säger Svein Erik Lilleland, tf VD på D. Carnegie & Co

Annons
Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon
Läs också Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.