HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius Sverigechef: Vi får skärpa till oss

Haninge Vi får skärpa till oss så vi kan lägga det bakom oss. Det säger Lars Lindfors, chef för Akelius Sverige, angående Hyresgästföreningens kritik mot bolagets förvaltning.

I en tidigare artikel skrev vi att Hyresgästföreningen region Stockholm övervägde att polisanmäla Akelius för brister i bolagets förvaltning av Åby, Västerhaninge. Bland annat satt flera brunnslock i bostadsområdet inte fast vilket, Hyresgästföreningens jurist Bengt Öhman, menade kan innebära olyckfsfall för barn.

Kommentaren från Henrik Källåker, chef för Akelius region Stockholm, var att bolaget följde alla lagar och regler när det gäller bolagets förvaltning i Åby.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Därefter har Lars Lindfors, chef för Akelius Sverige, hört av sig för att förtydliga bolagets åsikt när det gäller Hyresgästföreningens kritik.

– Det är självklart att vi ska ha lås på alla brunnar, vi får skärpa till oss. Men nu har jag fått rapporter från vår personal att det finns låsanordningar på de brunnar som saknat det, säger han.

Bengt Öhman är den som varit ansvarig för inspektionen i Åby och också meddelat bolaget att Hyresgästföreningen överväger att polisanmäla bolaget. Han säger att de påtalat bristerna i flera år utan att de rättats till.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Lars Lindfors säger att han bjudit ut Bengt Öhman till Västerhaninge så att de kan gå igenom området och de brister som Bengt Öhman pekat på.

– Min högsta önskan är att träffa honom så vi kan försäkra oss om att Bengt Öhman är nöjd med den låsanordning vi använt när vi satt dit brunnarna. Vi vill lägga det här bakom oss, säger han.

 

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.