Annons

Akelius Sverigechef: Vi får skärpa till oss

Haninge Vi får skärpa till oss så vi kan lägga det bakom oss. Det säger Lars Lindfors, chef för Akelius Sverige, angående Hyresgästföreningens kritik mot bolagets förvaltning.

I en tidigare artikel skrev vi att Hyresgästföreningen region Stockholm övervägde att polisanmäla Akelius för brister i bolagets förvaltning av Åby, Västerhaninge. Bland annat satt flera brunnslock i bostadsområdet inte fast vilket, Hyresgästföreningens jurist Bengt Öhman, menade kan innebära olyckfsfall för barn.

Kommentaren från Henrik Källåker, chef för Akelius region Stockholm, var att bolaget följde alla lagar och regler när det gäller bolagets förvaltning i Åby.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därefter har Lars Lindfors, chef för Akelius Sverige, hört av sig för att förtydliga bolagets åsikt när det gäller Hyresgästföreningens kritik.

– Det är självklart att vi ska ha lås på alla brunnar, vi får skärpa till oss. Men nu har jag fått rapporter från vår personal att det finns låsanordningar på de brunnar som saknat det, säger han.

Annons

Bengt Öhman är den som varit ansvarig för inspektionen i Åby och också meddelat bolaget att Hyresgästföreningen överväger att polisanmäla bolaget. Han säger att de påtalat bristerna i flera år utan att de rättats till.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Lars Lindfors säger att han bjudit ut Bengt Öhman till Västerhaninge så att de kan gå igenom området och de brister som Bengt Öhman pekat på.

– Min högsta önskan är att träffa honom så vi kan försäkra oss om att Bengt Öhman är nöjd med den låsanordning vi använt när vi satt dit brunnarna. Vi vill lägga det här bakom oss, säger han.

Annons

 

Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.