HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Albyfestivalen: ”Det gick kanonbra”

Botkyrka "Det gick kanonbra. Vi kommer att skänka 6 500 till välgörenhet. Linnea Johansson, ordförande i hyresgästföreningen på Albyberget var nöjd med festivalen på berget som erbjöd loppis, hoppborg och uppträdande av Dogge Doggelito och Sean Banan.

Barnen springer omkring på gräsmattan mellan husen på Albyberget och plockar upp godis som kastats ut från scenen av den före detta Latin Kingsrapparen Dogge Doggelito. Klockan är halv ett och Dogge Doggelito öppnar Albyfestivalen och rappar några låtar.

Bakom scenen syns flera loppisbord och vid sidan av scenen står Linnea Johansson och flera andra personer och säljer korv och kaffe.

Läs ocksåCoronakrisen: Andersbergsfestivalen ställs in

Hon är ordförande i den lokala hyresgästföreningen Albyberget och den som arrangerar festivalen ”Stars of the mountain” för andra året i rad.

– Förra året kom det cirka 100 stycken och jag hoppas det kommer lika många i år, säger hon.

Förra årets överskott från festivalen var 2 500 kronor och skänktes till Barncancerfonden, utöver det skänkte dåvarande hyresvärden 5 000 kronor till cancerföreningen. I år kommer överskottet att skänkas till Min stora dag och Ronald McDonalds barnfond, säger hon.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

Ronald Mc Donald bygger hus nära specialistsjukhus där familjer kan bo med sina barn under sjukdomstiden. Min stora dag hjälper barn med allvarliga sjukdomar eller diagnoser att få en önskan uppfylld under en dag och Linnea Johansson har själv fått stöd från organisationen.

– Min dotter har adhd och vi fick en hotellnatt med middag och biobesök av Min stora dag, det känns jättebra att skänka till dem och Ronald Mc Donalds fond som också har skänkt priser till våra tävlingar, säger hon.

Förra årets talangtävling har ersatts av karaoke och nytt för i år är också loppisborden, det hålls även en politisk debatt under eftermiddagen. Det är mycket som ska ordnas. Vad är det då som driver henne att köra på?

Läs ocksåMimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde

– Vi vill att folk i Alby ska få lite meningsfullare vardag och har även ordnat utflykt till Skansen och Kolmården i sommar, säger hon och tillägger att pengarna kommer från boinflytandemedel från den nuvarande hyresvärden D. Carnegie. Men även lokala företagare sponsrar med vinster i tävlingar och lösgodis.

När jag ringer upp Linnea Johansson när festivalen är slut är hon helnöjd.

– Det kom lite mer folk på kvällen och gick kanonbra, hoppborgen och ansiktsmålning var populärast.

Hur mycket som skänks till välgörenhet?

– Vi fick in 6 500 kronor i överskott från framförallt hoppborgen och skänker 3 500 kronor till Ronald Mc Donalds fond och 3 000 kronor till Min stora dag, säger hon.

 

 

 

 

 

 

 

Läs också De blev utan spis i en månad Bara kvinnor när Shiva arrangerar festival

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.