Annons

Coronakrisen: Andersbergsfestivalen ställs in

Halmstad Den arrangeras av den kommunala hyresvärden och brukar locka upp mot 5 000 besökare. Nu ställs Andersbergsfestivalen i Halmstad in.
Bilden är från Andersbergsfestivalen för några år sedan.

Det har länge jobbats med förberedelserna men i veckan insåg arrangörerna att Andersbergsfestivalen måste ställas in. Riskspridningen av coronaviruset satte stopp. Det anses inte säkert att genomföra festivalen.
– Det är jättetråkigt och sorgligt, framför allt för de som bor på Andersberg. Festivalen betyder jättemycket för dem. Men det är tråkigt för hela Halmstad, det har blivit en festival för alla, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på det kommunala bostadsbolaget HFAB.

Den årliga festivalen skulle ha gått av stapeln den 30 maj. Den är gratis och brukar dra mellan 3 500 och 5 000 besökare. Förra året var dragplåstren bland annat Nano och Cherrie. I år skulle dragplåstret ha blivit Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.
– Nu får vi lägga dubbelt så mycket kraft på detta nästa år, säger Johan Björnqvist.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Andersberg är en stadsdel i Halmstad och här har det kommunala bostadsbolaget cirka 1200 lägenheter. Festivalen arrangeras av HFAB och Halmstad kommun. Också ABF är involverade.

Annons
Corona i Hyressverige
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.