HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Coronakrisen: Andersbergsfestivalen ställs in

Halmstad Den arrangeras av den kommunala hyresvärden och brukar locka upp mot 5 000 besökare. Nu ställs Andersbergsfestivalen i Halmstad in.
Bilden är från Andersbergsfestivalen för några år sedan.

Det har länge jobbats med förberedelserna men i veckan insåg arrangörerna att Andersbergsfestivalen måste ställas in. Riskspridningen av coronaviruset satte stopp. Det anses inte säkert att genomföra festivalen.
– Det är jättetråkigt och sorgligt, framför allt för de som bor på Andersberg. Festivalen betyder jättemycket för dem. Men det är tråkigt för hela Halmstad, det har blivit en festival för alla, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på det kommunala bostadsbolaget HFAB.

Den årliga festivalen skulle ha gått av stapeln den 30 maj. Den är gratis och brukar dra mellan 3 500 och 5 000 besökare. Förra året var dragplåstren bland annat Nano och Cherrie. I år skulle dragplåstret ha blivit Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.
– Nu får vi lägga dubbelt så mycket kraft på detta nästa år, säger Johan Björnqvist.

Läs ocksåVarannan ung vuxen känner ensamhet – särskilt hemma

Andersberg är en stadsdel i Halmstad och här har det kommunala bostadsbolaget cirka 1200 lägenheter. Festivalen arrangeras av HFAB och Halmstad kommun. Också ABF är involverade.

Läs också Inga visningar i coronatider - fick bara se en planritning När kulturen kommer till folket Här säljer allmännyttan gärna – men inga köper Ingela hjälper äldre att få hem mat under coronakrisen