HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt fler söker lägenhet med bildannons

Skåne När Facebook-generationen söker lägenheter på internet gör de det med bildannonser. Fenomenet växer och blir allt vanligare i Sverige. Sofia Johansson är en av dem som har använt den nya metoden.

​Det är som en kontaktannons. Fast istället för kärlek är det ett hem som efterlyses. I en tid när allt fler konkurrerar om allt färre lägenheter utvecklas nya knep och metoder för att få en bostad. Många har liknande förutsättningar och då blir det extra viktigt att sticka ut ur mängden. 

När Sofia Johansson skulle söka lägenhet i Helsingborg ville hon testa något nytt och satte ut en bildannons på Blocket.   
– Jag tror att det kan göra en skillnad. Man kan ju kanske förmedla något om sig själv med en bild men det är ju ingen garanti. Även om en person ser städad och ordentlig ut är det inte säkert att den sköter sig, säger Sofia Johansson.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.
Trots att hon fick svar på sin bostadsannons var det tillslut privata kontakter som gav Sofia den lägenhet hon nu bor i.    

En som däremot fått sin lägenhet genom en annons i Stockholm är Blockets marknadschef, Anna Björklund.
Hon tror att det växande fenomenet hänger ihop med de yngres vanor att lägga ut bilder på till exempel Facebook och andra liknande forum.

– Min personliga teori är att de som är vana vid att använda, till exempel Facebook, är mer benägna att lägga ut bilder i sina annonser än andra. Många som tillhör äldre generationer tycker att det är för privat.

Läs ocksåGravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”Robin och Maria bor på korttidskontrakt. Det innebär lågt eller inget underhåll och att de inte vet när de måste flytta.

– Sedan är det ju så att ju svårare det är att få en lägenhet desto benägnare är folk att ta till nya grepp för att synas.

Läs också Allt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest Moa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem" Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.