Annons

Allt fler söker lägenhet med bildannons

Skåne När Facebook-generationen söker lägenheter på internet gör de det med bildannonser. Fenomenet växer och blir allt vanligare i Sverige. Sofia Johansson är en av dem som har använt den nya metoden.

​Det är som en kontaktannons. Fast istället för kärlek är det ett hem som efterlyses. I en tid när allt fler konkurrerar om allt färre lägenheter utvecklas nya knep och metoder för att få en bostad. Många har liknande förutsättningar och då blir det extra viktigt att sticka ut ur mängden. 

När Sofia Johansson skulle söka lägenhet i Helsingborg ville hon testa något nytt och satte ut en bildannons på Blocket.   
– Jag tror att det kan göra en skillnad. Man kan ju kanske förmedla något om sig själv med en bild men det är ju ingen garanti. Även om en person ser städad och ordentlig ut är det inte säkert att den sköter sig, säger Sofia Johansson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Trots att hon fick svar på sin bostadsannons var det tillslut privata kontakter som gav Sofia den lägenhet hon nu bor i.    

Annons
En som däremot fått sin lägenhet genom en annons i Stockholm är Blockets marknadschef, Anna Björklund.
Hon tror att det växande fenomenet hänger ihop med de yngres vanor att lägga ut bilder på till exempel Facebook och andra liknande forum.

– Min personliga teori är att de som är vana vid att använda, till exempel Facebook, är mer benägna att lägga ut bilder i sina annonser än andra. Många som tillhör äldre generationer tycker att det är för privat.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Annons
– Sedan är det ju så att ju svårare det är att få en lägenhet desto benägnare är folk att ta till nya grepp för att synas.

Läs också Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.