HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Älmhultsbostäder höjer hyran drygt en procent

Älmhult Hyresmarknadskommittén, HMK, har avgjort nivån för Älmhultsbostäders hyreshöjning. Hyran höjs med 1,2 procent från första januari i år.

Som vi tidigare berättat kunde Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen inte enas i hyresförhandlingarna om årets hyreshöjning. Parterna stod för lång från varandra och förhandlingarna strandade.

Nu har HMK avgjort hyrestvisten. Älmhultsbostäder får höja hyran med 1,2 procent från första januari i år, vilket betyder att hyresgästerna får betala höjningen retroaktivt för januari och februari.

Läs ocksåHyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist

– HMK:s beslut är lite som det vi varit inne på. Man behöver inte lägga så mycket i kalkylen för underhåll utan man kan klara det ändå, säger Anton Cliffmark, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd, var beredd på nivån.

– Det var ett väntat beslut och vi låg även inom det häradet under dialogen vi hade på lokal nivå. Men vi hade olika syn på det kommande underhållet, säger Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd.

Läs ocksåHyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem

För en lägenhet på 72 kvadratmeter blir hyreshöjningen ungefär 75 kronor i månaden.

Älmhultsbostäder ägs av Älmhults kommun och har omkring 1 300 lägenheter.

Läs också Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Nu är tvisten avgjord – Gavlegårdarna missnöjda med årets hyreshöjning Stopp i hyresförhandling i Borås - medling i HMK väntar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.