Annons

Älmhultsbostäder höjer hyran drygt en procent

Älmhult Hyresmarknadskommittén, HMK, har avgjort nivån för Älmhultsbostäders hyreshöjning. Hyran höjs med 1,2 procent från första januari i år.

Som vi tidigare berättat kunde Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen inte enas i hyresförhandlingarna om årets hyreshöjning. Parterna stod för lång från varandra och förhandlingarna strandade.

Nu har HMK avgjort hyrestvisten. Älmhultsbostäder får höja hyran med 1,2 procent från första januari i år, vilket betyder att hyresgästerna får betala höjningen retroaktivt för januari och februari.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– HMK:s beslut är lite som det vi varit inne på. Man behöver inte lägga så mycket i kalkylen för underhåll utan man kan klara det ändå, säger Anton Cliffmark, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Annons

Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd, var beredd på nivån.

– Det var ett väntat beslut och vi låg även inom det häradet under dialogen vi hade på lokal nivå. Men vi hade olika syn på det kommande underhållet, säger Tore Vestergård, Älmhultsbostäders vd.

Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling

För en lägenhet på 72 kvadratmeter blir hyreshöjningen ungefär 75 kronor i månaden.

Annons

Älmhultsbostäder ägs av Älmhults kommun och har omkring 1 300 lägenheter.

Läs också Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Uppsalahems hyror klara efter strandning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.