HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anklagades för lägenhetsfusk – får bo kvar

Lund Pappan anklagades för att först ha stått i bostadskön och sedan låtit sin son flytta in i lägenheten han fått. Hyresvärden LKF sade upp honom men nu är kontraktet räddat.
Foto: Gry Ellebjerg/Kristina Wahlgren

Hyresgästen skrev på hyreskontraktet men hade aldrig för avsikt att flytta in. I stället var lägenheten ämnad för hans son. Det hävdade hyresvärden LKF som sade upp hyreskontraktet. Men pappan motsatte sig uppsägningen och efter en prövning i hyresnämnden får han bo kvar.

Pappan fick tvårummaren i Lund efter att ha stått i LKF:s lägenhets kö. Han och hans son skrev sig på adressen i sommaren 2017, men hyresvärden menade att pappan aldrig flyttade in. I stället var det här bara ett sätt att utnyttja pappans kötid för att fixa en lägenhet till sonen när han skulle flytta hemifrån. Det är inte helt ovanligt att föräldrar gör på det här sättet, menar LKF. Pappan har hela tiden bott kvar i den villa han äger tillsammans med sin hustru, hävdade LKF. Att sonen skulle bo själv i lägenheten var att betrakta som en svartuthyrning.

Läs ocksåFixade lägenhet till sin son - sägs upp

Under förhandlingen i hyresnämnden hävdade pappan att han visst bodde i lägenheten tillsammans med sonen. Han har aldrig gjort någon hemlighet av att han fortfarande äger en villa tillsammans med sin hustru, men av olika anledningar sover i lägenheten i Lund 3-4 gånger i veckan samtidigt som den vuxne sonen bor där permanent. LKF å sin sida menade att pappan aldrig syntes till i området vilket däremot sonen gjorde. En granne har dessutom anklagat sonen för att störningar.

Men hyresnämnden går på pappans linje. Nämnden menar att LKF inte har kunnat bevisa att deras anklagelser verkligen stämmer. Pappans uppgifter är ”inte så osannolika att de går att bortse från och de har inte motbevisats av LKF”, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Läs också Elitspelare riskerar hyreskontrakt Utvisad förlorar hyreskontrakt Rev ut duschkabinen – kostar kontraktet Villaägares söner använde trean i city som partyvåning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.