Annons

Anklagelser om bordell räckte inte för hyresnämnden

Partille Kommunägda Partillebo menade att det pågick bordellverksamhet i en hyresgästs lägenhet. Men bevisen var inte tillräckliga, enligt Hyresnämnden. Mannen får bo kvar.

Det var i våras som det kom in klagomål till Partillebo om att det i en av bolagets lägenheter såldes sexuella tjänster.

Partillebo anlitade en störningsbyrå som undersökte saken. Denna hittade en internetsida som erbjöd sexuella tjänster mot ersättning, där två telefonnummer uppgicks gå till hyresrätten i Partille. En av störningsbyråns anställda bokade tid med en kvinna han kom i kontakt med via hemsidan, och bjöds in till lägenheten några dagar senare.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

När denna person kom till lägenheten förklarade han att han inte tänkte köpa sexuella tjänster. Kort tid därefter lämnade tre kvinnor lägenheten med stora resväskor i en taxi.

Tidigare under dagen hade störningsbyrån dessutom iaktagit hur en man blev insläppt i lägenheten, för att lämna den en halvtimme senare.

Ytterligare en man, som liknade förstahandshyresgästen, besökte under en kort stund lägenheten samma dag.

Annons
Läs ocksåFärdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april

Partillebo menade att eftersom det bedrivits försäljning av sexuella tjänster mot betalning i lägenheten, så borde förstahandskontraktet ryka.

Men mannen som sitter på förstahandskontraktet bestred anklagelserna från Partillebo.

Han uppger att han och en väninna bott tillsammans i lägenheten ett tag, och att hans väninna – så vitt han vet – aldrig tog emot några besökare i lägenheten, vare sig män eller kvinnor.

Läs ocksåHöjda hyror hos Partillebo

Några dagar innan de händelser som störningsbyrån redogör för lämnade han enligt uppgift lägenheten för att åka till Borås. Han återkom några dagar senare till lägenheten, för att hämta lite papper.

I sitt beslut konstaterar hyresnämnden att det står klart att en eller flera kvinor under åtminstone under några dagar erbjudit sexuella tjänster mot betalning i mannens lägenhet. Däremot finns det inga helt säkra bevis på att det faktiskt har skett några köp av sexuella tjänster i bostaden.

Annons

Man konstaterar också att Partillebo inte gjort någon polisanmälan. Bolaget förklarar detta med att polisen signalerat till dem att de ändå inte skulle hinna utreda saken.

Hyresnämnden menar som avslutning att det inte heller är bevisat att förstahandshyresgästen känt till att någon inneboende i hans lägenhet erbjudit sexuella tjänster mot betalning. Därmed får hyresgästen behålla sitt förstahandskontrakt.

Läs också Hyresgäst i Partille får säga adjö till sin sovalkov Sälja för att bygga nytt – en växande trend Knivigt bygga utan buller

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.