Annons

Anlagda bränder i studentboende

Luleå Det har vid två tillfällen brunnit i tvättstugor på Kårhusgränd vid LTU i Luleå. Bränder som konstaterats vara anlagda.

I tisdags utrymdes byggnaden, som ligger alldeles intill Luleå tekniska universitet, efter en brand i en tvättstuga. På onsdagen var det dags igen, även den här gången en tvättstuga. Ingen har kommit till skada vid bränderna.

Nu har polisens tekniker undersökt båda brandplatserna. Bara det att det brunnit skapar oro. Nu konstaterar polisen att det rör sig om två anlagda bränder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi sitter med Lulebo och diskuterar hur vi ska skapa trygghet för studenterna. En sak som sker direkt är att Lulebo placerar vakter vid boendet, säger Per-Olov Andersson, förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen.

Annons

– Vid sidan om det går vi genom allt material vi har från brandtillfällena.

Brottsrubriceringen är mordbrand. Någon misstänkt finns ännu inte.

Annons
Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.
Läs också Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Försökte släcka brinnande olja med vatten och matta – krävs på 767 000 kronor av värden Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.