HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Anlagda bränder i studentboende

Luleå Det har vid två tillfällen brunnit i tvättstugor på Kårhusgränd vid LTU i Luleå. Bränder som konstaterats vara anlagda.

I tisdags utrymdes byggnaden, som ligger alldeles intill Luleå tekniska universitet, efter en brand i en tvättstuga. På onsdagen var det dags igen, även den här gången en tvättstuga. Ingen har kommit till skada vid bränderna.

Nu har polisens tekniker undersökt båda brandplatserna. Bara det att det brunnit skapar oro. Nu konstaterar polisen att det rör sig om två anlagda bränder.

Läs ocksåGrillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktetRäddningstjänsten och en grill.

– Vi sitter med Lulebo och diskuterar hur vi ska skapa trygghet för studenterna. En sak som sker direkt är att Lulebo placerar vakter vid boendet, säger Per-Olov Andersson, förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen.

Annons

– Vid sidan om det går vi genom allt material vi har från brandtillfällena.

Brottsrubriceringen är mordbrand. Någon misstänkt finns ännu inte.

Annons
Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.
Läs också "Våga tänka tanken att det kan hända" - Jan förlorade allt i branden Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Grillade mat inomhus – riskerar att vräkas: "Varit vårdslös"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.