Annons

Ännu en man blir VF vid Hyltebostäder

Hylte Den 1 november får den kommunala hyresvärden i Hylte en ny verkställande funktionär. Trots att Hyltebostäder aldrig haft en kvinna som verkställande funktionär går tjänsten till en man. Det blir Claes Johansson som tar över efter avgående, Carl-Göran Bengtsson.​

Claes Johansson kommer närmast från en tjänst som områdeschef på fastighetskontoret i Halmstad. Enligt Hyltebostäders ordförande, Lars Sundberg (S) uppfyllde Claes Johansson deras krav.

– Claes Johansson har en gedigen erfarenhet vad gäller ekonomi, drift och underhåll av fastigheter. Han har lång erfarenhet av personalansvar då han innehaft olika chefsbefattningar. Dessutom har han en hög social kompetens.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Avgående VF tjänar 54 000 kronor i månaden och Claes Johansson kommer att tjäna 48 000 kronor i månaden.
Enligt Lars Sundberg (S) är det oklart hur många som sökte tjänsten men uppger att det inte var många. Han kan dock med säkerhet säga att det inte fanns en enda kvinna.

Annons

– Eftersom ingen kvinna sökte tjänsten hade vi ingen valmöjlighet.

Sedan Hyltebostäder blev en stiftelse 1974 har ingen kvinna varit verkställande funktionär.​

Annons
Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.
Läs också Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan Sopproblem sattes på sin spets i Hylte Hyresvärden räntekostnader - del av din hyra Speciellt att vara bostadschef i Hylte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.