Annons

Ännu inget underlag från Sandvikenhus

Sandviken ​Sandvikenhus håller fast vid att de inte ser nån mening med att skicka det ekonomiska underlaget för projektet Dalslänningen till Hyresgästföreningen. Att den så kallade editionsplikten säger att båda parter alltid ska ha ett underlag innan förhandlingar börjar säger sig Sandvikenhus marknadschef inte känna till.

​Hyresgästföreningens förhandlare har sedan juni förgäves bett att få den ekonomiska kalkylen för Dalslänningen. Senast i fredags lovade vd Patrick Skoglund att han skulle se till att skicka den som underlag för förhandlingar som han ville ha redan på måndagen.

Hyresgästföreningens förhandlare Britt-Lis Bivall tackade ja till att få handlingarna och till att förhandla men kunde inte ses på måndagen. I det läget valde Sandvikenhus istället att gå till Hyresmarknadskommittén, HMK, och begära medling. Och några handlingar skickades aldrig.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det uppfattades som att hon inte ville ha någon förhandling och att det nu var färdigpratat och då är det ju ingen mening med att visa handlingarna, säger Jenny Glumoff, marknadschef på Sandvikenhus om det som skedde.

Annons

Men enligt editionsplikten ska ju alltid parterna i en förhandling visa de handlingar som kravet är baserat på?

– Det känner jag inte till. Men jag tycker att Hyresgästföreningen blandar ihop rollerna. Det är vi som har det fulla ansvaret för hela processen, inte de, säger Jenny Glumoff.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Ord står alltså mot ord om vad som sas för en vecka sedan mellan ledningen för Sandvikenhus och Hyresgästföreningens förhandlare.

Annons

– Bollen ligger hos Sandvikenhus. Två gånger har de sagt i media att Dalslänningen inte ska bli av men nu drar de det till HMK i alla fall. Självklart ska vi ha underlaget och det kommer vi ju att få nu, via HMK, säger förhandlingsledare Mårten Gulin.

Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.